Sevk Sorununa Çözüm

Sevk Sorununa Çözüm İçin Adım Atıldı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2015 12:45
Sevk Sorununa Çözüm

Fiziksel ve zihinsel duyarlı çocukların özel eğitim ve rehabilitasyon alabilmeleri için gereken tetkik/ raporlamalarda yaşanan sevk probleminin çözümü için adım atılıyor. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Dâhili Bilimler için 2 kadro açtı.

DUYARLILAR İÇİN
Çocuk Psikiyatristi alanında arzu edilen seviyede hizmet üretilemiyordu. SDÜ, Dâhili Tıp Bilimleri’nde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları için ‘Doç. Dr.’ kadrosu açtı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları için de ‘Doç. Dr.’ alınacak.

39 BİLİM İNSANI
Öte yandan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), 2015- 2016 Akademik Yıl öncesi 9 fakülte için 18 Prof.; 21 Doç. Dr. kadrosu açtı. En yüksek kadro 10 Bilim İnsanı kadrosu ile Tıp Fakültesi’ne verildi. Diş Hekimliği Fakültesi’ne Pedodonti ve Ağız- Diş Çene Hastalıkları Cerrahisi için kadro verildi. Şartları tutanlar 2 hafta içerisinde başvuruda bulunabilecek.

SEVK SORUNU
Kişi başına düşen Tıp Doktoru; Klinik Tedavi, Sağlık Hizmetleri’ne Erişim vd… göstergelerde Türkiye 1’incisi olan Isparta’da; özellikle Çocuk Psikiyatrisi’nde dış kentlere sevk zorunluluğu vardı. SDÜ, Tıp Fakültesi’nde bu sorunun çözümü için adım attı.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Dâhili Tıp Bilimleri’nde 2 kadro açtı. Bu bağlamda Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları’nda 1 Doç. Dr. alınacak

Yine Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları için 1 Doç. Dr. alınacak.

Bu 2 hamle Isparta’nın özellikle fiziksel ve zihinsel duyarlılar olmak üzere çocuk psikiyatrisi ve sağlığı alanında başta olmak üzere dış kentlere sevk problemini en aza indirgeyecek nitelikte.

BİLİMSEL ATAK
Öte yandan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 2015- 2016 Akademik Yıl öncesi bilimsel atağa geçti. Zira SDÜ, 9 fakülteye 18 Prof. Dr. ve 39 Doç. Dr. kadrosu açtı. En yüksek kadro 2 Prof. Dr.; 8 Doç. Dr. ile Tıp Fakültesi’ne verildi.

Kadro açılımı, Resmî Gazete’nin 10 Eylül Perşembe gün ve 29471 tarihli baskısında yayımlandı.

SDÜ’nün istediği kriterlere uyan Bilim İnsanları, 15 gün içerisinde müracaat edebilecekler.

DİŞ HEKİMLİĞİ
SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi için de 1 Prof. Dr. ve 1 Doç. Dr. kadrosu açıldı. Bu bilgiler ışığında Ortodonti ve Ağız- Çene Cerrahisi’ne 2 Bilim İnsanı alınacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum