Şevket Demirel Yine Vergi Rekortmeni

2010 yılı gelir vergisi ödeyen ilk 100 mükellefi açıklandı. İşadamı Şevket Demirel, en çok vergi ödeyen mükellef olarak birinci sırada yer aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Nisan 2011 11:17
Şevket Demirel Yine Vergi Rekortmeni

2010 yılı gelir vergisi ödeyen ilk 100 mükellefi açıklandı. İşadamı Şevket Demirel, en çok vergi ödeyen mükellef olarak birinci sırada yer aldı.

Yapılan açıklamaya göre, daha önceki yıllarda listenin ilk sırasında yer alan İşadamı Şevket Demirel bu yıl da vergi rekortmeni ünvanını korudu.

Defterdarlığın açıkladığı en çok vergi ödeyen ilk 100 mükellefe ilişkin listede Davraz Vergi Dairesine kayıtlı olduğu belirtilen ve M.S.İ-G.M.S.İ  sektöründeki faaliyeti ile 943 bin  195 TL vergi tahakkuk eden İşadamı Şevket Demirel, böylece bu yıl da vergi sıralamasında birinciliğini korumuş oldu.

İşadamı Şevket Demirel’in ardından ikinci sırada ise Yalvaç’tan Ata Basmacı olurken üçüncü sıradaki vergi mükellefi ise ismini gizli tutarken, Kaymakkapı Vergi Dairesine kayıtlı mükellef Erkan Yılmaz ise 186 bin 012 TL tahakkuk eden vergi ile 4. sırada yer alırken, yine ismini açıklamayan bir mükellef 180 bin 767 TL tahakkuk eden vergi ile beşinci sırada yer alıyor.

Bu arada Isparta Defterdarlığının açıkladığı en çok vergi ödeyen 100 mükellefe ilişkin listede 8  mükellef isminin açıklanmasını istemedi. Defterdarlığa yaptıkları başvuru ile isimlerinin gizli tutulmasını isteyen 16 mükellefin kimler olduğu belli değil. Bu nedenle en çok vergi ödeyen ilk 100 mükellef listesinin ikinci ve üçüncü sırasında yer alan mükelleflerin kim olduğu da bilinmiyor.

Öte yandan en çok vergi ödeyen ilk 100 mükellef arasında yine eczacılar çoğunlukta.  100 kişilik vergi rekortmeni listesinde yer alan mükelleflerin 28’i eczacı. Geçtiğimiz yıl en çok vergi ödeyen ilk 100 arasına giren eczacı sayısı 35 iken bu sayı bu yıl 28’e düşmüş durumda. 7 noterin yanı sıra, bir bakkal ve iki büfe işletmeci de  en çok vergi ödeyenler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.