Seyfettin Kalem Yuvaya Mı Dönüyor?

Bağımsız Belediye Meclis üyesi Seyfettin Kalem’in önümüzdeki il kongresinde yeniden AKP’ye katılabileceği konuşuluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2012 11:21
Seyfettin Kalem Yuvaya Mı Dönüyor?

Dönemin Belediye Başkanı Hasan Balaman’a muhalifliğiyle öne çıkıp daha sonra AKP’den istifa ederek MHP’ye katılan bir süre sonra da bu partiden ayrılan bağımsız Belediye Meclis üyesi Seyfettin Kalem’in önümüzdeki il kongresinde yeniden AKP’ye katılabileceği konuşuluyor.

2004 yerel seçimleri sonrası AKP’li Belediye Başkanı Hasan Balaman’a karşı muhalifliğiyle ön plana çıkan Belediye Meclisi’nin bağımsız üyesi Seyfettin Kalem’le ilgili siyasi kulislere yeni bir iddia düştü. O dönem AKP’den ayrılarak 2009 yerel seçimlerinde MHP’den birinci sırada belediye meclisine giren Kalem mevcut belediye yönetiminin icraatlarıyla ters düştüğü için bu partiden de istifa etmişti. Uzun zamandır Belediye Meclisi’nde bağımsız üye olarak görev yapan Kalem’in bu ay içinde yapılacak olan AK Parti İl Kongresinde partiye dönebileceği kulislerde konuşuluyor.

RECEP ÖZEL NABIZ YOKLUYOR
Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre Milletvekili Recep Özel’in eski partilisi Seyfettin Kalem’i yeniden partide görmek istediği bunun için nabız yokladığı öğrenildi.

İŞTE O SÜREÇLER
Hatırlanacağı üzere Kalem, AKP’den ayrılmadan önce kendi partisine mensup Belediye Başkanı Hasan Balaman’a muhalifliğiyle ön plana çıkmıştı. Balaman'ın bazı yolsuzluk ve usulsüzlükler yaptığını iddia edip savcılığa "görevi kötüye kullanma, görevi engelleme, telefonda ölümle tehdit, hakaret ve sövme" gibi başlıklarda suç duyurusunda bulunmuştu.

Kalem'in başvurusu üzerine de savcılık inceleme başlatmıştı. Kalem bu sürecin sonrasında da AKP’den istifa ederek MHP’ye katılmıştı. 2009 yerel seçimlerinde MHP’nin birinci sıra adayı olarak belediye meclisine giren Kalem bu partide de Başkan Yusuf Ziya Günaydın’ın icraatlarını eleştirerek ön plana çıktı. Parti içindeki muhalefeti nedeniyle MHP İl Yönetimi Kalem’in üyeliğini askıya aldı. Kalem’de partisinden istifa etti.

Yaptığı açıklamada da “Hayatım boyunca doğru bildiğim ilkelerime sadık kaldım ve kalmaya da devam edeceğim. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır düsturuyla teşkilat içerisinde yapmış olduğum yazılı ve sözlü bütün uyarılarıma rağmen herhangi bir sonuç alamadım. MHP'nin yetkili ve etkili organlarının yanlışta ısrar ettiklerini gördüm. Bunun karşılığı olarak ise üyeliğimin askıya alınması kararıyla ödüllendirildim. Bu nedenle tüm inanç ve değerlerime aykırı düşen bu teşkilat yöneticileri arasında kalmamı gerektirecek bir neden kalmadığından MHP üyeliğinden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum