SGK, istihdam için seferber oldu

SGK, istihdam için seferber oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2019 09:19
SGK, istihdam   için seferber oldu

SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, STK’ları ziyaret ederek İstihdam Seferberliği Isparta Buluşması Toplantıları gerçekleştiriyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla iki yıl önce başlatılan ‘İstihdam Seferberliği’ çalışmaları bu yıl ‘Türkiye’de İş Var’ ve ‘Isparta’da İş Var’ sloganıyla devam ediyor. 

SGK, STK’LARA İŞVERENLERE 

VERİLEN TEŞVİKLERİ ANLATIYOR 

Bu doğrultuda, İşkur gibi SGK İl Müdürlüğü de şehirdeki tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını bir bir ziyaret ederek İstihdam Seferberliği çerçevesinde işverenlere verilen teşvikleri anlatıyor. Bu toplantıların ikisi geçtiğimiz gün Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Isparta Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında yapıldı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonundaki toplantıya; Oda Başkan Vekili Mustafa Tutar, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve çok sayıda oda üyesi katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan ITSO Başkan Vekili Mustafa Tutar; “Bu seferberlik taş üstüne taş koyup, bir kişiye, bir eve daha iş ve aş olmak için var gücümüzle sürdürdüğümüz bir kampanyadır. Bizler, bağlı bulunduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımızın nezdinde verdiğimiz sözün arkasındayız. Saygıdeğer iş dünyamızın temsilcileriyle, iş birliği yaparak, gece gündüz demeden elbirliğiyle çalışarak, hep birlikte istihdamımızı artıracağız. Zira, istihdamın bir ülkenin kalkınmasında oynadığı rolün tartışılamaz olduğunu biliyoruz. Emek yoğun imalat sektörlerimiz sayesinde, Isparta olarak kaliteli ve sürdürülebilir istihdam  yaratıyoruz. İstihdamımızı artırmamızın, hem il hem de ülke ekonomisinde katkı sağlamamızın yolunun da yatırımdan geçtiğini biliyoruz” dedi. 

KARAGÖZ; “DEVLETİMİZ İŞVERENLERİMİZE 

ÇOK ÖNEMLİ TEŞVİKLER SUNUYOR” 

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) İl Müdürü Hüseyin Karagöz de toplantıda yaptığı konuşmada devletin İstihdam Seferberliği çerçevesinde işverenlere çok önemli destek ve teşvik verdiğini belirterek, bu teşvikleri de tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını bir bir ziyaret ederek anlattıklarını söyledi. Müdür Karagöz, konuşmasında; “Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından iki yıl önce başlatılan İstihdam Seferberliği kapsamında SGK olarak konunun işveren boyutunda önemli çalışmalar yapıyoruz. 2018 yılında Isparta’daki işverenlerimizi 70 milyon liralık teşvikten yararlandırdık. Ancak, ben bu rakamın ilimize göre az olduğunu düşünüyorum ve daha çok işverenin bu teşviklerden yararlanması için bilgilendirme çalışmalarını artıracağız. İşverenlerimiz için teşvikler son derece önemlidir. Ben teşviklerden yararlanmak için işverenlere çağrıda bulunuyorum. İstihdam seferberliği konusunda sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ikinci milli seferberlik başlatılmış ve 2,5 milyon ek ilave istihdam hedeflendi. İlimiz Isparta’da 20’ye yakın teşvik var. Bu teşviklerde işverenlerimize çok ciddi avantajlar var. Sahaya çıktığımız işverenler teşviklerle ilgili bilgilerinin olmadığını ve eksik olduğunu müşahede ettik. Bunlarla ilgili olarak işte bugün burada Isparta Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli yönetici ve üyelerine devletimizin işverenlerimize sağladığı teşvikleri anlatma imkanı bulduk” dedi. 

ISMMMO DA BİLGİLENDİRDİ 

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) İl Müdürü Hüseyin Karagöz, ITSO’daki toplantının ardından Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Odasına geçerek burada Oda mensuplarına teşvikler konusunda bilgilendirmede bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum