Şifa'dan Obezite Buluşması

Özel Şifa Hastanesi birincisini düzenleyerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiği ‘1. Obezite Buluşması’ önceki gün Teraspark’ta gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Şifa'dan Obezite Buluşması

Saat 18.30’da başlayan etkinliğe; Hastanenin Obezite Cerrahisi Doktorları Genel Cerrahi Doç. Dr. Celal Çerçi, Genel Cerrahi Op. Dr. Yusuf Akdeniz, Diyetisyen Türkan Salur Meydan, Obez Hastası olarak geçmiş aylarda hastaneye başvurup yapılan tedavi ile zayıflayarak sağlığına kavuşan hastalar ile bu konuda yeni müracaat etmiş hastalar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Özel Şifa Hastanesi Obezite Cerrahisi Doktorları Genel Cerrahi Doç. Dr. Celal Çerçi; “Bilindiği gibi Obezite, insan vücudunda yağ hücrelerinde depolanan doğal enerji rezervlerinin ciddî risk oluşturacak düzeyde artması ve sonuçta ölüm oranlarının kaçınılmaz olarak yükselmesi ile karakterize bir hastalıktır. Günümüzde veya çağımızda obez olan yani bu hastalığa yakalanan kişi sayısı her geçen gün artmaktadır. Bizde bu noktadan yola çıkarak hastanemize obez olarak başvuran hastalara yaptığımız geniş kapsamlı tetkik ve ardından tedavi ile kendilerinin zayıflamasını sağlayarak sağlıklarına kavuşturuyoruz. Bu konuda ameliyat da gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 1 yıl süren bu süreçte bize 130 – 140 kg. olarak gelen hastalarımız 80 – 90 kiloya kadar iniyorlar.

Bugün burada Hastanemizde mevcut beden kitle endeksi % 40’ın üzerinde olarak hastanemize başvurup zayıflayarak belli bir kiloya kadar düşen hastalarımız bulunmaktadır. Biz, Hastane olarak obez tedavisi görüp bu konuda titiz bir zayıflama priyodu geçirerek en fazla zayıflayan hastalarımız arasında da teşvik amaçlı olarak bir yarışma düzenledik. Bu yarışmada en fazla kilo veren hastalarımızı ödüllendireceğiz” dedi.

Programın sonunda ise en fazla zayıflayan ilk 3 Hastaya ödülleri verildi. Buna göre; 130 kilodan 98 kiloya düşerek birinci olan Kenan Özdemir’e Laptop, 99 kilodan 76 kiloya düşerek ikinci olan Yusuf Uysal’a Telefon ve 109 kilodan 85 kiloya düşerek üçüncü olan Burak Özoğlu’na telefon ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.