Sıfırdan Başladılar Ödül Aldılar

Sıfırdan Başladılar Ödül Aldılar

Yayınlanma:
Sıfırdan Başladılar Ödül Aldılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında düzenlenen “Sıfırdan Başlıyoruz Yarışması”nın ödül töreni yapıldı.

Yarışmaya katılarak önemli başarı elde eden SDÜ öğrencisi Sena Nur Özen, “Marifet Gel Kızım” ismini verdiği ürün ile Türkiye 1’incisi; Burak Ömür “Ben kimim? Hırdavat Kamil” ismini verdiği ürün ile Türkiye 3’üncüsü oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar ödül töreninde yaptığı konuşmada, gençlerin ve yetişkinlerin çevreci olması gerektiğini belirterek salondaki bütün gençleri çevre müfettişi ilan ettiğini söyledi.

Birpınar, "Sıfır Atık Yönetmeliği'yle bütün kamu binalarında, okullarda atıkların yerinde ayrıştırılması uygulamasına geçtik. 400 bin kurum ve kuruluşta, sıfır atık sisteminin kurulmasını sağladık. Denizlerdeki kirlilikle mücadele için de Sıfır Atık Mavi'yi başlattık. Plastik poşet kullanımını paralı hale getirdik. Poşet kullanımı yüzde 80 azaldı." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Binasında gerçekleştirilen ödül töreni öncesinde yarışmaya katılan öğrencilerin eserlerinin yer aldığı bir sergi açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, sergiyi gezerek yarışmada ödül kazanan eserlere ilişkin de bilgi aldı.

YARIŞMAYA 10 BİN OKULDAN 120 BİN ESER KATILDI
"Sıfırdan başlıyoruz" temasıyla düzenlenen yarışmaya Türkiye genelindeki 10 bin okuldan 120 bin eser katıldı. Gönderilen eserler alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Eserler, resim, fotoğraf, karikatür, proje ve kısa film dalında olmak üzere 5 kategoride değerlendirmeye alındı.

“Asıl gaye topluma örnek mesajlar verebilmek”
SDÜ GSF Resim Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Senanur Özen iki haftalık bir çalışma sonucunda ‘Marifet Gel Kızım’ ismini verdiği ürünün ortaya çıktığını söyledi. Ortaya konulan sanat eserinin özünde simgesel bir çalışma olduğunun altını çizen Özen, “Asıl gayem sıfır atık bağlamında topluma bir mesaj vermekti.” dedi.

“Herkes atık olduğu düşünülen nesneleri farklı bir işlevle geri kazanabilir” “Ben kimim? Hırdavat Kamil” ismini verdiği ürün için yaklaşık bir hafta çalıştığını dile getiren SDÜ GSF Resim Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Burak Ömür, “Çöpten topladığım malzemeleri yeni bir enerjiyle sanat nesnesi hâline getirdim ve yarışmaya katıldım. Derece aldığım için mutluyum. Uzmanlık alanı ne olursa olsun herkes atık olduğu düşünülen nesnelere farklı bir işlev kazandırabilir. Kullanım ömrü bittiği düşüncesi ile çevreye atılan nesneler aslında farklı bir kavrayışla değerlendirilebilir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.