Şimdi De ‘GECİKME ZAMMI’ Kafaları Karıştırdı

CK Akdeniz'in kestiği bazı faturalarda ki ‘Gecikme Zammı’ ibaresi ve fiyatı kafaları karıştırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2022 15:39
Şimdi De ‘GECİKME ZAMMI’ Kafaları Karıştırdı

Isparta’da 3 Şubat tarihi itibariyle kaos haline gelen elektrik faturası tartışması son bulmuyor. Daha önce 1 ay süreyle ertelendiği duyurulan elektrik faturaları,  önceki gün mesken ve ticarethanelere tekrar yazılmaya başlandı. Ancak bazı faturalarda ki ‘Gecikme Zammı’ ibaresi ve fiyatı kafaları karıştırdı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Isparta’da yoğun bir kar yağışı meydana geldi. O esnada ise şehrin büyük bir bölümünde elektrik kesintisi baş gösterdi. Günlerce karanlığa gömülen şehirde az daha kaos yaşanıyordu.

Ortaya çıkan afeti yerinde incelemek üzere şehre gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, o dönemki elektrik faturalarının 1 ay süreyle ödenmeyeceğini açıklamıştı. Yine de Şubat ayında bazı ticarethane ve meskenlere fatura kesildi. Bazı vatandaşlar faturalarını öderken bazıları da erteleme nedeniyle ödeme yapmadı.

Ancak Mart ayında gelen bazı faturalar da ‘Gecikmiş Borç Tutarı’ ibaresi dikkatlerden kaçmadı. Sorunun otomatik ödeme kaynaklı mı yoksa ilgili firma kaynaklı mı olup olmadığı tartışma yarattı. Vatandaşlar bu konuyla ilgili olarak yetkililerden açıklama bekliyor.

HERKES BİRBİRİNE SORUYOR

Isparta’da faturasını inceleyen vatandaşlar karşılarında ‘Gecikmiş Borç Tutarı’ ibaresini görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Herkes birbirine bunun ne olduğunu sorarken, ‘Hani faturalarda faiz olmayacaktı’ dediler.

027e4532-af04-4c53-9ff9-b74441679fe4.jpeg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum