Sınav Stresini Azaltmak İçin Ne Yapıyorlar?

Sınav Stresini Azaltmak İçin Ne Yapıyorlar?

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2021 17:14
Sınav Stresini Azaltmak İçin Ne Yapıyorlar?

Isparta’nın Yalvaç İlçesi Atatürk Anadolu Lisesi yönetimi tarafından bu yıl son sınıfta eğitim gören ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik bir etkinlik gerçekleştirildi.

Okul yönetiminden alınan bilgiye göre, öğrencilerinin akademik ve sosyal gelişimlerini ve öğrenmelerini destekleyen bir okul ortamı oluşturmak amacıyla 12. sınıf öğrencilerinin katıldığı “Performans Güçlendirme Programı” uygulandı. Psikolojik Danışman/Akredite EMDR Terapisti Kadriye Eşki tarafından uygulanan program öncesinde Drama Hocası Kıymet Güleş öğrencilerin sürece hazırlanması için eğlenceli oyunlar ve drama uygulamaları gerçekleştirdi.

Her ay düzenli olarak yapılacağı belirtilen seminerlerde EMDR Terapi ve Sanat Terapi harmanlamasından oluşan PERGEL programı ile öğrencilerin potansiyelini %100 kullanmasını sağlamayı, sınav kaygısıyla baş edebilmeyi, verimli ders çalışma yöntemlerini öğretmeyi, hedef belirlemeyi, sınav stratejilerini, test tekniklerini, zaman yönetimini, duygularını tanımanın, anlamlandırmanın, yönetmenin, kişilerarası ilişkilerine özen göstermenin önemini öğretmek amaçlandığı ifade edildi.

Yalvaç’ta böyle bir çalışmanın ilk defa gerçekleştirildiğini bildiren Yalvaç Atatürk Anadolu Lisesi yönetimi, üniversiteye giriş sınavlarında başarıya giden yolda öğrencilerin sınav stresinden uzak tutulmasının, önlerindeki engellerin kaldırılmasının büyük önem taşıdığını ifade ettiler.  Okul yönetiminin verdiği bilgiye göre özellikle bu yıl sınava girecek olan öğrencilere yönelik olarak bu tür çalışmalar sık sık tekrarlanacak.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.