SKANDAL! Biz Fakirlere Dağıtılıyor Sanıyorduk... Meğer...

SKANDAL! Biz Fakirlere Dağıtılıyor Sanıyorduk... Meğer...

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2019 10:34
SKANDAL! Biz Fakirlere Dağıtılıyor Sanıyorduk... Meğer...

Isparta Belediyesi'nin önceki dönem uyguladığı ve ihtiyaç sahibi aileler için projelendirildiği belirtilen Giysi Kumbarası'ndan ihtiyaç sahipleri için giyisi değil, skandal çıktı.

Vatandaşların yeni yada az kullanılmış kıyafetlerini ihtiyaç sahiplerine verilecek diye kumbaraya attığı, ancak kumbaradaki kıyafetlerin, bir firma tarafından Afrika'ya satıldığı iddia edildi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, konuyla ilgili verdiği bilgilerde, "Hukuka giden bir konu. Göreve geldikten sonra kumbaraları gördüm. Daire müdürlerimize bunu sordum. Hiç kimse bilmiyordu. 29 daire müdürümüz vardı, kimse bilmiyordu. Cevabını alamadım. En sonunda arkadaşlardan birisi ‘sayın başkanımız kendisi yaptı’ dediler. Biz sözleşme ortaya çıktı. Kumbaraların içine konanların fakirlere dağıtılmadığını ortaya çıkardık. Antalya firmasıymış, davet ettik. Nasıl koyduğunu sorduk" dedi.

Başkan Başdeğirmen, "Kumbaraya atılan kıyafetlerin 0.74 centten Afriya’ya sattıklarını söyledi. Bunlar bizim fakirlerimize gitmiyormuş. Başkanın imzasıyla yapılmış bir anlaşma. 200 kabin, şehrin muhtelif yerlerine konulmuş. Belediye maddi hak talep etmeyeceği yazılmış. İnsanlar ticaret yapıyorlar, para alınmamış. Fakire fukaraya gidiyor diye attığınız bunların hepsi Afrika’ya gönderiliyormuş. Hukuki süreci başlattık. Farklı şeyler var. Kabinlerin kaldırılmasını istedik. Kaldırmadılar, biz topladık. Temizlik İşleri şantiyesinde duruyor. Bizim hukuki süreç başlattığımız firma, bir önceki dönemle ilgili hukuki süreç başlatmışlar."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum