Sokak Canları İçin

Sokak Canları İçin

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Kasım 2021 16:19
Sokak Canları İçin

Daha öncede benzer çalışmaları olan Öğr. Gör. Çağan KAPLAN, Yalvaç Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Leyla Akbaş ile beraber sokak hayvanları için gönüllülük hareketi başlattı.

sokak.jpg

Gönüllülük çalışmaları kapsamında başlatılan hareket Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hayata geçirildi.  Elde edilen tüm gelirler mama almak üzere tekrardan proje bütçesine dahil ediliyor.

ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ

Gönüllülük çalışması hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Çağan Kaplan “Etrafımızda yaşamaya çalışan hayatını sürdüren birçok canlı var. Sokaktaki canlarımızı anlayabilmemiz için dünyanın hiçbir yerinde verilebilecek dil eğitimi yok.  En azından aç kalabileceklerini, susamış olabileceklerini, üşüyebileceklerini düşünmeli, yaralı gördüğümüzde onlara yardımcı olmalıyız, elimizden geleni yapmalıyız” dedi.  

GÖNÜLLÜLÜK DESTEĞİ

Çevresindeki insanların desteği ile hemen hemen her yıl sokaktaki canlar için bir şeyler yapmaya çalıştığını belirten Kaplan, “Bu yıl görev yaptığım Yalvaç Meslek Yüksek Okulu’nda  müdürümüz Dr. Öğrt.  Üyesi Mualla Birgül Huban hocamız ve Öğretim Görevlisi Zeynep Leyla Akbaş hocamızın desteği ile okulumuzda gönüllülük dersi kapsamında ‘sokak hayvanları için gönüllülük desteği’  başlatıldı” dedi.

1 TL’YE SATILIYOR

Desteğin devamlılığını sağlamak için mama paketlerini 1 TL'den satışa sunduklarını söyleyen Kaplan, “Hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi duydu. Bu çok gurur verici bir şey. Amacımız hem sokaktaki canlara yardımcı olmak hem de öğrencilerimizi teşvik etmek. Her hafta pazartesi Yalvaç Meslek Yüksek Okulu’nda standımızı kurmaya devam edeceğiz. Bunun yanında kedi köpek yuvaları ve mama kapları yapmaya başlayacağız. Bu konuda bize destek olmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açıktır.”

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.