'Solcular CHP'ye, Sağcılar MHP'ye Oy Versin'

TES-İŞ Eğitimi Sekreteri Feridun Yükselir'in 9 Şubat 2010 tarihinde Isparta´da yaptığı konuşmanın yankıları sürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2011 10:41
'Solcular CHP'ye, Sağcılar MHP'ye Oy Versin'

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası( TES-İŞ) Genel Merkez Eğitim Sekreteri Feridun Yükselir, "AK Parti´den kurtulmamız gerekiyor, bunun için solcular CHP´ye, sağcılar MHP´ye oy versin" dedi.

Sendika toplantısında siyaset konuşulmaması gerektiğini belirten işçiler, Yükselir'in bu sözlerine tepki gösterdi.

TES-İŞ Eğitimi Sekreteri Feridun Yükselir'in 9 Şubat 2010 tarihinde Isparta´da yaptığı konuşmanın yankıları sürüyor.

Isparta Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürlüğü yemekhanesinde işçilerle bir araya gelen Yükselir, 1 Mart 2011´de başlayacak sözleşme öncesinde işçilere bilgilendirme yaptı. Toplantı sırasında bazı işçiler maaşlarında ve sosyal haklarında iyileştirilmeler yapılmasını, artışların enflasyonun altında kaldığını, yapılacak yeni sözleşmelerden iyi bir netice beklediklerini anlatan Yükselir, iddiaya göre AK Parti aleyhine de ağır ifadelerde bulundu.

Konuşmasında AK Parti´den kurtulma çağrısı yapan Yükselir, "AK Parti döneminde işçinin lehine kesinlikle bir şey çıkmadı. AK Parti´den kurtulmak istiyorsanız solcular CHP´ye, sağcılar MHP´ye oy versin. Çocuklarınızın geleceğini, kendi geleceğinizi düşünüyorsanız böyle yapacaksınız." ifadelerini kullandı. Yükselir´in bu sözleri salonda bulunan bazı işçilerin tepkisine neden oldu. Bu ifadelere tepki gösteren bazı işçiler salonu terk etti.

R.Y, D.H. ve M.K. isimli işçiler, genel merkezden gelenlerin sorunları konuşmak yerine siyaset yaptığını belirterek, "Bizi seminer var diye çağırdılar. Gittiğimizde Genel Merkez Eğitim Sekreteri olduğunu öğrendiğimiz Feridun Yükselir, konuşmasının bir bölümünde AK Parti aleyhine cümleleri sarf etti. Siyaset yapılmasına üzüldük. İnsanları sağcı-solcu diye kamplara ayırmanın ne manası var? Bu tür konuşmaları tasvip etmiyoruz." diye konuştu.

TES-İŞ Eğitim Sekreteri Feridun Yükselir ise konuşmasının bir bölümünden alıntı yapılarak eleştirilmesini doğru bulmadığını belirtti. Yükselir, "Ben sözümün arkasındayım. AK Parti'nin dışında solcular CHP'ye, sağcılar AK Parti'ye oy versin dedim. Ne söyleseydim yani? BDP'ye verin mi deseydim? Türkiye'de başka parti mi var." dedi.

Tes-İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Osman Korkmaz da Yükselir´in AK Parti aleyhine ifadeler kullandığını doğruladı. Korkmaz, Yükselir´in işçilere AK Parti zamanında büyük sıkıntılar yaşadıklarını, hiçbir şeyi çözemediklerini, kanunlar çıkmadığını anlattığını belirtti.

Korkmaz, işçilerin sıkıntılarını dinleyen Yükselir´in, "Eğer bu hükümeti düşünmüyorsanız sol düşünenler CHP´ye, sağ düşünenler MHP´ye oy verir. AK Parti´ye oy vermek isteyenler versin, vermek istemeyenler alternatif olarak CHP ve MHP´ye oy versin" ifadesini kullandığını aktardı. Korkmaz, bunun bir aile toplantısı olduğunu da belirterek, her insanın görüşüne saygılı olduklarını söyledi. Korkmaz, AK Parti döneminde 4 sözleşme yapıldığını; ancak oranların çok düşük kaldığını, bununda işçiyi rahatsız ettiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum