Sömestrda 150 Bin Kişi DAVRAZ’DAYDI

Sömestrda 150 Bin Kişi DAVRAZ’DAYDI

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2019 09:23
Sömestrda 150 Bin Kişi  DAVRAZ’DAYDI

Kış turizminin gözde merkezlerinden Davraz, okulların sömestr tatiline girmesinin ardından tatilci akınına uğradı. İşletmeciler; “Keşke sömestr tatili daha uzun olsa” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. 

Akdeniz Bölgesinin İncisi olarak adlandırılan 2 bin 635 metre yüksekliğindeki Davraz Kayak Merkezi geçtiğimiz iki haftada sömestr tatili hareketliliği yaşadı. Okulların tatile girmesi ve hafta sonu olmasıyla birlikte çocuklarını alan vatandaşlar pistlere akın etti. Pistlerde gönüllerince kayak yapan tatilciler, zirvede karın keyfini doyasıya çıkarıyor. Pistlerin en renklisi ise acemi kayakçılar oldu. Düşen ve birbirleriyle çarpışan acemi kayakçılar, yine ortaya ilginç görüntüler oluşturdu. 

KAR KALINLIĞI 2 METRE

Davraz Kayak Merkezi Tesisler Sorumlusu Alibaz Kayacan, dün itibariyle merkezde  kar kalınlığının oteller bölgesinde 1,80 metre, ikinci telesiyejden sonra ise 2 metre ve üzerinde olduğunu bildirdi. Isparta şehir merkezinde yağmur, yükseklerde yani Davraz Kayak Merkezinde ise Cumartesi gününe kadar kar beklenen zirvede en düşük sıcaklık -2, en yüksek ise 5 derece. 

KAYACAN; “SÖMESTR TATİLİ BOYUNCA 

ZİYARETÇİ SAYISI 150 BİNİ GEÇTİ” 

Davraz Kayak Merkezi, sömestr diğer adıyla yarıyıl tatili boyunca hafta sonları ortalama 20 bin ziyaretçiyi ağırladı. 23 bin 500 kilometreden oluşan 13 kayak pistinin bulunduğu ve pistlerin tamamının açık olduğu kayak merkezinde, alt pistleri kızaklarla kayanlar, eğimin fazla olduğu üst pistleri ise snowboard ve kayakçılar kullanıyor. Davraz Kayak Merkezi Tesisler Sorumlusu Alibaz Kayacan, yarıyıl tatili boyunca bölgedeki 3 otelin yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını ve merkeze gelen ziyaretçi sayısının da gerek konaklama gerekse günübirlikçilerin 150 bini geçtiğini belirterek, bu durumun kendilerini çok memnun ettiğini ifade etti.

“BEKLEDİĞİMİZ KAR YAĞIŞI OLURSA MART 

AYININ ORTALARINA KADAR KAYAK YAPILIR” 

Önümüzdeki günlerde yoğun kar yağışı beklediklerini dile getiren Kayacan; “Eğer istediğimiz şekilde yağış olursa, Mart ayının ortalarına kadar sezonun gayet güzel geçeceğini umuyoruz. Davraz'ın tanınırlığının her geçen gün artması mevcut ziyaretçi sayısını da doğru orantılı olarak arttıracaktır. 

“AMATÖR VE PROFESYONEL KAYAKÇILAR 

İÇİN İDEAL BİR PİSTE SAHİPTİR” 

Bilindiği gibi; Davraz Kayak Merkezimiz kar kalitesi ve pist uzunluğu ile mükemmel bir merkez konumundadır. İşte bu özelliğinden dolayı Davraz Kayak Merkezi her geçen gün kayakseverler tarafından ilgi gösterilen bir merkez haline gelmiştir. Çünkü Merkezimizde amatör ve profesyonel kayakçılar için ideal pistlere sahiptir. Merkezimizde halihazırda 5 Telesiyejle 2 bin 450 metre yüksekliğe ulaşılabilmektedir. 

“DAVRAZ’IN ÇOK 

ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ VAR” 

Saatte bin kişi taşıma kapasitesi bulunan Telesiyejle yolculuğu 8 dakika sürmektedir. Özellikle hafta sonları yaşanan aşırı yoğunluk nedeniyle Telesiyejlerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Davraz Kayak Merkezimiz,  2 bin 635 rakımı ile birçok avantajlara sahip olan bir merkez olup, burada hem Alp disiplini hem Kuzey disiplini kayak yapılabilmektedir. Uygun coğrafi yapısı ile her seviyeden kayakçıya hitap eden bir özelliğe sahip olan Merkezimizin, ayrıca çığ düşme ve kaybolma riski olmaması da kayakçılar için büyük bir avantaj arzetmektedir. Kayak yaparken Eğirdir Gölü'nü kuş bakışı seyretmek ise merkezimize gelenlere ayrı bir görsel güzellik sunmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.