“Sorunlarımızın Takipçisiyim”

bağlı Birlik Haber – Sen Isparta Şube Başkanı Asiye Bardak, PTT çalışanlarının sorunlarının takipçisi olduklarını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2019 12:21
“Sorunlarımızın Takipçisiyim”

Öğretmen, İmam, Hemşire ve Polislere verilmesi planlanan 3600 ek göstergeye PTT çalışanlarının da dahil edilmesi gerektiğini vurgulayan, Birlik Haber – Sen Isparta Şube Başkanı Asiye Bardak, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Özellikle idari hizmet sözleşmeli çalışanların temel ücretleri yaptık artırdık denilerek bu güne kadar artırılmamıştır. Bu personellerin ücretlerinde en kısa sürede artış yapılmalıdır. Bütün bunlar ile birlikte yükselen enflasyon nedeniyle çalışanın alım gücü düşmüştür. Ayrıca kamudaki tüm kurumlarda görev yapan taşeronlar kadroya geçirilmişken, PTT taşeronları kadroya alınmayarak büyük bir hak kaybına uğramışlardır.

PTT'de görev yapan taşeronların da kadroya alınması için çalışma yapılmalıdır. Hemen hemen bütün merkezlerimizde personel eksikliği hat safhada olup buna rağmen canla başla çalışan dağıtıcı arkadaşlarımızdan nedenlerine ve niçinlerine bakılmaksızın teslim edemediği gönderilerin karşılığı ceza kesilmeye başlanmıştır. Bu uygulamaya bir an önce son vermelidir. Bardağı taşıran son damla olarak ise özellikle idari hizmet sözleşmeli personelin mesai saati 30 saatten 20 saate düşürülmüş, yetmezmiş gibi; yıllık izin, sıhhi izin, idari izin, sendika izni kullanmak suretiyle haftalık 40 çalışma saatini doldurmayan personele anayasa ve kanunlar hiçe sayılarak hafta sonu mesaisi ödenmeyeceği bildirilmiştir. Bu uygulamaya son verilmesi gerekmektedir. Sorunlarımıza ilgililerden ve yetkililerden bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Biz de, Birlik Haber – Sen olarak konunun takipçisiyiz ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.