Sosyal İhtiyaç Projesi

İl Sosyal Hizmet Müdürü Mahmut Altunay, 2011 yılı içinde ilimiz için önemli bir çalışmaya imza atmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2011 15:55
Sosyal İhtiyaç Projesi

İl Sosyal Hizmet Müdürü Mahmut Altunay, 2011 yılı içinde ilimiz için önemli bir çalışmaya imza atmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Yapacakları tarama ile Isparta’nın sosyal ihtiyaç profilini çıkaracaklarını bildiren Altunay, ayrıca yeni bir kararla yardım talebinde bulunan vatandaşların üzerinde taşınır ya da taşınmaz olup olmadığını tespit edeceklerini söyledi. Altunay, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu.


VATANDAŞIN YÜKÜ HAFİFLEYECEK

“Sosyal Hizmetler olarak bize yardım talebinde bulunan vatandaşımızdan ikametgâh belgesi, nüfus kayıt örneği, herhangi bir sosyal yardımlaşma vakfından daha önce yardım alıp almadığına dair bilgileri istemiyorduk. Buna ek olarak çok yakında vatandaşın üzerine kayıtlı taşınır ya da taşınmaz var mı buna bakacağız. Bu ay içerisinde hayata geçmesini bekliyoruz. Ayıca hastanelerle anlaşma yapıp özürlü raporu gibi alınan raporları da öğrenebileceğiz.


ALO 183’LE BİZE ULAŞILABİLİR      
Yani vatandaşın yükünü hafifletmeyi planlıyoruz. Vatandaş sadece ihbar noktasında görev alacak. Mesela bir yerde yardıma muhtaç biri görüldüğünde bize alo 183 hattımızdan adresiyle birlikte bildirebilirsiniz. Ondan sonrası bizim görevimiz. İhbar geldikten sonra ekiplerimiz araştırma yapıyor. Sonra vatandaşa ulaştıktan sonra rehberlik yapıyoruz. Yani şöyle ki vatandaş maaş hak ediyordur haberi yoktur, çocuğunu okutmak istiyordur ama nasıl bir yöntem izleyeceğini bilmiyordur gibi. Biz bu konular da kendisine yardımcı oluyoruz.


SOSYAL DEVLET HERKESE YARDIM ETMİYOR

Bu işlemleri neden yapıyoruz peki? Şöyle ki garibandır, çocuğuna bakamıyordur. bunun bir yasası, yönetmeliği var. Gelir durumu itibariyle kendine yapılacak yadımları hak ediyor mu? Sosyal devlet diyoruz. Ama sosyal devlet herkese yardım etmiyor ki. Bunun için kriterleri taşımak gerekiyor. Yani yasal anlamda yardımı hak etmek gerekiyor.


BÖLGENİN SOSYAL İHTİYAÇ PROFİLİNİ ÇIKARACAĞIZ

Altunay "Öte yandan 2011 yılında hayata geçirmeyi planladığımız başka bir çalışmamız var. Tarama yapıp bölgenin özürlü ve yardıma muhtaçlık haritası ile sosyal ihtiyacı gösteren bir profil çizmeyi planlıyoruz. Bu bizim çalışmalarımıza hız ve kolaylık kazandıracak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.