Sözleşmeli Er Maaşları Belli Oldu

TSK'nın yeni yasası ile alınacak olan sözleşmeli erlerin maaşlarına ise birinci dereceden kritik illerde görev yapacak olan erlerin fiyatı yüksek olurken ayrılış ikramiyesi ise çoğu vatandaşın yolunu sözleşmeli askerliğe düşürecek gibi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2014 00:25
Sözleşmeli Er Maaşları Belli Oldu

13 Aralık tarihinde bedelli askerlik ile birlikte yapılan kanun değişikliğinde sözleşmeli erlikle ilgili bazı düzenlemeler ise değişmiştir. 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş/Er Kanununda değişiklik yapılan değişiklikler nedeniyle ortaöğretim (lise)* mezunlarının askerliklerini yapmadan sözleşmeli er olabilmelerine imkân sağlanmıştır.

Bugün ise sözleşmleli erlerin alacağı maaş ücretleri belli olmuştur. Buna göre ;

1’inci Derece Kritik İller (Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Hatay, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van) askerlik yapacak olan sözleşmeli erlere 3.hizmet yılına kadar 3.342 TL maaş kazanırken 7.hizmet yılında ise 3.567 TL maaş alacak; ayrılış ikramiyesi olarak ise 3'üncü hizmette 28.463 TL 7'nci hizmet yılında ise 70.648 TL alacaklar.

Diğer illerde sözleşmeli er olarak askerlik yapacak olan vatandaşlar ise 3.hizmet yılına kadar 2.004 TL maaş kazanırken 7.hizmet yılında ise 2.229 TL maaş alacak; ayrılış ikramiyesi olarak ise aynı miktarda olacak.

Silahaltında iken sözleşmeli er olmak üzere seçilenler için ise, ön sözleşme imzalamalarına (seçim aşamalarını başarılı olarak tamamlamayı müteakip eğitim birliklerine katılmalarına) kadar geçirdikleri sürenin tamamı askerlik hizmetinden sayılacak; bu durumda olanlar kalan yükümlülük sürelerinin üç katı süre ile görev yapmayı müteakip askerlik hizmetlerini tamamlamış sayılacaklardır.

Yukarıda açıklanmış olan düzenlemelere ilave olarak, Sözleşmeli Erbaş/Er Kanunu'nda 31 Temmuz 2013 tarihinde yapılmış olan değişikliklerle;

1. Sözleşmeli erbaş/er olarak yedi yıl görev yapanlardan ilgili mevzuat hükümlerine göre gerekli şartları sağlayanların kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadrolara atanmasına imkân sağlanmış,

2. Uzman erbaşlığa geçiş yaş sınırı 25'ten 29'a çıkarılarak sözleşmeli erbaş/er olanların uzman erbaşlığa geçiş imkânı genişletilmiş,

3. Sözleşmeli erbaş/erlerin birinci derece kritik iller ile hudut birliklerinde görev sürelerini tamamladıktan sonra diğer birliklere atanmalarına olanak sağlanmıştır.

Sözleşmeli Er başvurularına Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın internet sitelerinden erişilebilecektir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum