Spor Bilimleri Fakültesinde “Adil Yarış”

Spor Bilimleri Fakültesinde “Adil Yarış”

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ağustos 2019 17:01
Spor Bilimleri Fakültesinde “Adil Yarış”

Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2019-2020 Akademik Yıl için Özel Yetenek Sınavı ile alınacak 190 öğrenci kontenjanı için 913 başvuru yapıldı. Adil bir şekilde süren yarışlar şeffaflık ilkesi bağlamında http://bilimtv.sdu.edu.tr’den canlı olarak yayınlanarak tüm dünyadan canlı olarak izlenebiliyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Çetin, Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Alp, Dr. Öğr. Üyesi Hulusi Alp ve tüm öğretim elemanları da hazır bulunuyor.

HAK EDEN KAZANACAK
SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Alp, ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’, ‘Antrenörlük’ ve ‘Spor Bilimleri’ bölümleri için toplamda 190 öğrenci alacaklarını söyledi. Bu kontenjanlara 913 adayın başvuruda bulunduğunu anlatan Dr. Öğretim Üyesi Alp, şöyle konuştu: “Her öğrenciye eşit uzaklıktayız. Ana ölçütümüz adalettir. Şeffaflık ilkesi bağlamında her zaman olduğu gibi 2019-2020 Akademik Yıl için seçmeleri SDÜ Bilim TV’den canlı şekilde yayınlıyoruz. Öğrenciler salonda yarışırken aileleri de başka bir ortamda süreci televizyon ekranlarından canlı şekilde takip edebiliyor. Böylelikle adalet ve şeffaflık değerlerini yerine getiriyoruz. 913 aday arasından 190 öğrenci alacağız. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği için 20 erkek, 20 bayan olmak üzere 40 öğrenci alacağız. Antrenörlük Eğitimi için ayırdığımız kontenjan 60 kişi. Spor Bilimleri Eğitimi için ise 1 ve 2’nci öğretime eşit şekilde 90 öğrenci alacağız. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki hak eden kazanacak.”

29 AĞUSTOS’TA ‘KONTROL LİSTESİ’ AÇIKLANACAK
Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Alp, özel yetenek sınavı sürecinin 28 Ağustos Çarşamba günü tamamlanacağını ifade etti. 29 Ağustos Perşembe günü http://www.sdu.edu.tr ve Spor Bilimleri Fakültesi’nin internet adresinde ‘Kontrol Listesi’ yayınlanacağını ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Alp: “Adaylar bu süreçte olası bir itiraz haklarını kullanacak. Kazanan asil listeyi 3 Eylül 2019 tarihinde ilan edeceğiz. Asil kayıtlar 9-10 Eylül tarihlerinde yapılacak. Yedek kayıt hakkı ilanını 11 Eylül’de yayınlayacağız. Yedek kayıtlar ise 12-13 Eylül’de gerçekleştirilecek. 2019-2020 Akademik Yıl ise 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak.”
SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı’nın yapıldığı salona sessizlik ve konsantrasyon sağlanabilmesi nedeniyle öğrenci aileleri alınmadı. Öğrenci aileleri yarışları başka bir salonda SDÜ Bilim TV’den canlı yayında takip ettiler.

Gelendost’a bağlı Balcı Köyü’nden seçmelere katılan Şafak Mevlüt Demir’in akrabası Osman Tunç, uygulanan adil yarış ve şeffaflık ilkesi nedeniyle memnuniyetini ifade ederek, “Dilerim iyi bir puan alıp istediğimiz bölüme yerleşebiliriz.” dedi.

SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı için İzmir’den geldiklerini belirten Berkin Nalçacı da “Akrabamız SDÜ’de yarışlara katılıyor. Kontenjana kıyasla müracaatın çok yüksek olduğunu gördüm. Ama seçmelerin adalet ile yapılacağına güvenim tam.” şeklinde konuştu.
SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Süleyman Çaylar (Söke-Aydın) da seçmelere katıldı. Çaylar, “Ben SDÜ ailesinin bir parçasıyım. İİBF’de öğrenciyim. Ama Spor Bilimleri’nde eğitim almak istiyorum. Sınavlara o yüzden katılıyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.