Su Faturanız Elektrik Faturanızdan Daha Yüksek Gelecek

Vedat Şenol: Su Faturanız Elektrik Faturanızdan Daha Yüksek Gelecek

Yayınlanma:
Su Faturanız Elektrik Faturanızdan Daha Yüksek Gelecek

Chp Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, basın açıklamasına CHP meclis üyeleri ile çıktı. Şenol, mecliste kendilerinin red ettiği ama kabul gören konuları ele aldı.

Şenol’un öncelik verdiği konu, su tarifesi ile ilgili olan konu oldu. Dilaver, ‘Bizi en çok ilgilendiren konu, meskenlerdeki su tarifesidir,’ diyerek söze başladı. Dilaver’in söylediğine göre, Isparta Belediyesi’nin yaptığı su zammı ne TÜİK’e göre ne de ENAK’a göre düzenlenmediği yönündeydi.

Şenol, ‘Yapılan bu zam anormal derecede artmış. Ne ENAK’la ne TÜİK’le açıklanabilecek bir şey değil. En az on kat, belki on beş kat artmış. Şimdi böyle bir örnekte şunu söylemek istiyorum: Biz o zaman devletin resmi enflasyonuna göre kamu kuruluşu zamlarını niye uygulamamış oluyoruz? Yani devlet, biliyorsunuz, her şeyde yüzde altmış dokuz küsür uyguluyor, her konuda önerisini ona göre yapıyor; ama belediyemiz tabii ki rakam düşük kalmış olabilir. Beş yıl zam yapılmadı. O zaman Sayıştay raporu denetimi yok muydu? Vardı. Bunun yapılmayışını biz, seçimler öncesi bir hile olarak düşünüyoruz. Halka karşı makyajlanmış; ama seçimden sonra inanın, elektrik faturasından fazla gelecek,’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum