Su Ürünleri Av Sezonu Açıldı

Sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla 15 Martta ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığı yasaklanmıştı.Uygulanan yasak 15 Haziran tarihi itibariyle sona erdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2022 13:01
Su Ürünleri Av Sezonu Açıldı

Isparta sınırları içerisinde bulunan bütün sularda su ürünlerinin neslini korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla 15 Martta ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığı yasaklanmıştı.Uygulanan yasak 15 Haziran tarihi itibariyle sona erdi.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;“İlimizde 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'in 36. Maddesi gereği 15 Mart - 15 Haziran 2022 tarihleri arasında uygulanan sazangiller av yasağı 15 Haziran 2022 itibarı ile sona ermiştir.

Sazangiller av yasakları kapsamında İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri kontrol ekipleri; başta Eğirdir Gölü ağırlıklı olmak üzere Beyşehir Gölü ve Karacaören Baraj göllerinde bulunan 7 avlak sahasında 413 adet ve İlimizde faaliyet gösteren 32 adet perakende balık satış yeri ve pazar yerlerinde 164 adet olmak üzere toplam 577 adet koruma-kontrol ve denetim faaliyeti gerçekleştirmiştir.

Bu denetimlerin sonucunda 10.883 metre uzatma ağı, 2 adet Serpme Ağ, 20 adet Sazan Sepeti, 1 adet Iğrıp, 6 adet bot – tekneye el konulmuş, 540 adet canlı sazan balığı avlandığı suya iade edilmiştir. Ayrıca av yasaklarına uymayan toplam 15 kişiye 74.582-TL İdari Para Cezası uygulanmıştır.

Su Ürünleri av sezonu boyunca balıkçılarımızın av yasaklarına hassasiyetle uymalarını tekrar hatırlatır, avcılarımıza bol kazançlı günler dileriz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.