Suç Örgütü Şüphelilerinin Sorgusu Sürüyor

Antalya'da emekli astsubay Yusuf A. 'nın liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kişinin sorgusu sürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2011 12:35
Suç Örgütü Şüphelilerinin Sorgusu Sürüyor

Antalya'da emekli astsubay Yusuf A. 'nın liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kişinin sorgusu sürüyor. Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler tekrar polis merkezine götürüldü.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonunda Antalya, Burdur ve Isparta'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 'Komutan' lakaplı emekli astsubay Yusuf A. 'nın liderliğini yaptığı suç örgütü çökertilmiş, bir aileden oluşan Tevfik Ö. , Soner Ö. , Ümit Ö. ve Selçuk Ö. ile Mustafa D. , Ergül K. , Alper K. , Mehmet B. , Ramazan T. ve Mehmet Z. gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin polisteki sorgusu devam ederken, Alanya'da görevli adı açıklanmayan bir doktor da dün gece ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 'Silahlı suç örgütü kurmak ve örgüte üye olmak', 'yağma', 'tehdit', 'çek senet tahsilatı yapmak' ve '6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet' suçlarından sorgulanan 11 şüpheli, bu sabah sağlık kontrolünden geçirildi.

Çete üyelerinin Antalya Barosu avukatlarından Bilal Akyol'a bir alacak verecek meselesi yüzünden gözdağı vermek için aracını kurşunlamak istedikleri, ancak yanlışlıkla yanında çalışan bir kişinin aracının kurşunlanma olayına karıştıkları, Alanya'da bir otel sahibinin tehdit edilmesi, yine Alanya'da bir serbest muhasebecinin tehdit edilerek zorla senet imzalattırılması, Manavgat ve Antalya'da 3 ayrı kişinin yine silahla tehdit edilmesi olaylarına karıştıkları iddia edildi.

Polisin şüphelilerin evlerinde yaptığı aramada, cezaevinde örüldüğü belirlenen ve üzerinde 'Tetik Düşer, Alem Biter' yazılı boncuklu duvar saati dikkati çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.