Şükrü Başdeğirmen’in Dünü ve Bugünü

Adaylık Döneminde: ‘ Belediye esnafa rakip olmaz’ diyen BAŞKAN’A SORUYORUZ: ‘BU HİZMET Mİ ŞİMDİ?

Yayınlanma:
Şükrü Başdeğirmen’in Dünü ve Bugünü

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in, Belediye Başkan Adaylığı döneminde yaptığı ‘Belediye işletmecilik yapmaz, esnafa rakip olmaz’ sözleri, Kirazlıdere Restaurantın menüsünü gören yerel restaurant işletmecileri tarafından bir kez daha gündeme geldi. Nedeni ise, ‘Kirazlıdere’de satılan birçok ürünün zararına satılması ve şehir genelindeki restaurantların bu sebeple müşteri kaybetmesi’

Şehir esnafı ekonomik dalgalanmalar nedeniyle zor günler geçirirken, Isparta Belediyesi tarafından işletilen ‘Kirazlıdere Sosyal Tesisleri’ neredeyse dolup taşıyor. Bu kadar sirkülasyonun nedeni ise ürünlerin maliyetinde yada maliyet altında satılması olarak gösteriliyor.

Maliyetlerin altında her geçen gün ezilen yerel esnaflarda ortalama ‘Isparta Şiş 45-50 TL’ arasında satılırken, Kirazlıdere’de bu rakam şimdilik 35 TL.
İçerisinde bulundukları kriz nedeniyle sadece maliyetine satış yapmak zorunda kalan Ispartalı esnaflar, ‘Bizim şişe geçirip ateşe teslim ettiğimiz tek şişin sade maliyeti 28 TL.

Müşterilerimize bunu sadece şiş olarak vermiyoruz. Bunun yanında domates, soğan, biber, kuru pide yada ekmekte veriyoruz. Yine bu tek şişin maliyeti içerisine dükkan, personel v.b giderleri eklediğimiz an 50 TL dahi bizi kurtarmazken, belediye bu işin içinden nasıl çıkıyor? Bir türlü anlam veremiyoruz. Yine ünlü bir markanın içeceği olan Soğuk Çay’ın bölgeden alışı 9 TL 80 kuruş olurken, Kirazlıdere satışı sadece 10 TL. Arada ki 20 kuruşluk kazanç ile soğutma ve personel maliyeti nasıl karşılanacak? Bunun izahını bekliyoruz. Ayrıca diğer gazlı içecek gruplarında da durumlar aynı.

Eğer bu uygulama devletin imkanlarıyla bunlar yapılıyorsa gerçekten üzücü bir durum. Belediye’nin kasasında ki para Ispartalıların parasıdır. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen adaylığı döneminde söylediği, ‘Belediye işletmecilik yapmaz, esnafa rakip olmaz’ sözlerini hatırlasın. Eğer hatırlamak istemiyorsa, fiyatları bizlerin seviyesine çeksin ki, rekabet halinde olabilelim. Başkanımız halka ucuz ürün satmak isterken, esnafı yok ettiğinin farkına varsın.” Dediler.

Ispartalı esnaflar ayrıca, Belediye’nin işletmesinde olan Atatürk Parkı’nda ki fiyat listesiyle de boy ölçüşemediklerini dile getirdiler. Devletin kurumu karşısında çaresiz kalan esnaflar, bu duruma çare bulunmasını istiyorlar. Sorumlu habercilik anlayışımız gereği yaptığımız araştırmada, ‘Belediye işletmecilik yapmaz, esnafa rakip olmaz’ sözlerinin sahibi Şükrü Başdeğirmen’in yönetimindeki Kirdazlıdere’nin fiyatları, esnafların fiyatlarına oranla neredeyse yüzde 40 ila 50 arasında daha düşük.

Bu durumda Isparta’nın maliyetine satış yapmaya çalışan esnafa büyük zararlar veriyor.

menu.jpegmenu-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum