Suriyelilerin İşletmelerine Ruhsat Vermeyeceğim!

Suriyelilerin İşletmelerine Ruhsat Vermeyeceğim!

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2019 10:48
Suriyelilerin İşletmelerine Ruhsat Vermeyeceğim!

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Türkmenevi’nde Yörük ve Türkmenlerle buluştu. Burada projelerini anlatan Gökmenoğlu, “Ispartalı esnaf dükkanını siftah yapmadan kapatırken, Suriyelilerin El-Arap işletmelerine ruhsat vermeyeceğim” dedi.
İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu, Türkmenevi’nde Yörük ve Türkmenlerle bir araya geldi. Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız, Akkeçilli Köyü Yörük Türkmen Derneği Başkanı Şükrüibişoğlu ve Gelendost Yöresi Yörükler Derneği Başkanı Emrah Akbaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Gökmenoğlu, projelerini anlattı.

ISPARTA İYİ OLACAK
Ziyarette İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hasan Büyükçam, ekonomi politikaları üzerinden hükümeti eleştirdi. Isparta’da CHP ile birlikte seçim çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Büyükçam, “Az kaldı Isparta iyi olacak” dedi.

İYİ Parti ve CHP’nin ortak adayı Gökmenoğlu, “Türkmenlerle ve Yörüklerle birlikte olmak mutluluk verici. Ben de Sarıkeçili yörüğüyüm. Yörük yürür, durmaz. Bende bol bol yürüyeceğim. Isparta’ya hizmet için yürüyeceğiz” dedi.

SURİYELİLERİN İŞLETMELERİNE RUHSAT VERMEYECEĞİZ
Gökmenoğlu, “Fuat Uyar, Ziya Zeynelgilleri örnek alıyorum kendime. Sosyal belediyecilik yapacağız. Kendi esnafımız dükkanını siftahsız kapatırken, El-Arap denilen Suriyelilerin işletmelerine ruhsat vermeyeceğiz. Belediye Başkanı küçük esnafla uğraşmayacak. İnsanının ekonomik sorunlarını bilecek. Bugün pazarları geziyoruz ve 250 gram soğan alan insanlar görüyoruz. Mahalleleri geziyoruz, çöp karıştıran insanlar görüyoruz. Kahve toplantıları yapıyoruz mutsuz insanlar görüyoruz. Ispartalı akşam evine mutsuz gidiyor. Ama Belediye Başkanımız ne yapıyor? Milyon liralık heykeller yapıyor. Müzeler yapıyor. Karşı değiliz; ama Ispartalı açken istihdama yönelik yatırımlar yapılsın istiyoruz. Bunu biz yapacağız” diye konuştu.

ATATÜRK’ÜN KOOPERATİFÇİLİK MODELİ
Atatürk’ün Kooperatifçilik Modeli’ni örnek alacaklarını kaydeden Gökmenoğlu, “Biz kooperatif modeli ile hem icraat yapacağız hem de istihdam yaratacağız. Atatürk böyle yaptı. Raylı sistemi de kooperatif modeli ile yapacağız. Halk Ekmek-Halk Sütü de kooperatif modeli ile yapacağız” ifadelerini kullandı.

YÖRÜK-TÜRKMEN ARAŞTIRMA MERKEZİ KURACAĞIZ
Isparta’nın tarihi köklerine de vurgu yapan Gökmenoğlu, “Isparta’nın önemli bir tarihsel birikimi var. Bu birikimi gün yüzüne çıkaracağız. Isparta Yörük-Türkmen Araştırma Merkezi kuracağız. Tarihimizi ortaya çıkaracağız. Bu memleket Hafız İbrahim Demiralayları yetiştirmiş bir memleket. Ama Ispartalı Hafız İbrahim Demiralay’ı tanımıyor. Bu araştırma merkezi ile birlikte Yörük Türkmen Müzesi kuralım. Bunları hep birlikte istişare yaparak yapalım” dedi.



İŞTE ŞİMDİ CÜBBEMİ ÇIKARDIM GELDİM
Açıklamalarında ITKM konusuna da değinen Gökmenoğlu, “ITKM açılamaz diye canlı yayınlar yaptılar. Sonra biz açarız dedik ve hepsi aman efendim biz açarız demeye başladılar. ITKM’yi herkes açabilir. Ama neden şimdiye kadar bir adım atmadınız. Bana diyorlar sen neden Baro Başkanı olarak daha önce sesini çıkarmadın. Ben o zaman konuya dahil olsaydım diyeceklerdi ki, sen Baro başkanısın, siyaset yapma. Cübbeni çıkar gel. İşte şimdi cübbemi çıkardım geldim” şeklinde konuştu.

MEMNUNİYET DUYDUK
Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kapımız herkese açık. Sayın Gökmenoğlu’na da bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum