Sürü Yöneticisi Benim!

Sürü Yöneticisi Benim!

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2019 22:44
Sürü Yöneticisi Benim!

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik olarak ‘Sürü Yöneticisi Benim’ Kursu düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetiştiricilere küçükbaş hayvan hastalıkları, aşılamalar, desteklemeler ve sürü yönetimi konusunda eğitim verilerek daha bilinçli ve daha donanımlı yetiştiricilik yapmaları konusunda çeşitli eğitim çalışmaları yürütülüyor. 

Bu kapsamda Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü, Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği ve Isparta Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Sürü Yöneticisi Benim Kursu" düzenlendi. 

2019 yılı eğitim yayım çalışmaları dâhilinde, 104 saatlik olarak düzenlenen kursa yaklaşık 100 yetiştirici katıldı ve kurs sonunda belge almaya hak kazananlara belgeleri düzenlenerek Isparta Merkez Halk Eğitim Müdürlüğünce dağıtımları yapıldı.

Yapılan kurs sonucunda 100 baş ve üzeri küçükbaş hayvanı olan ve sürü yönetimi kursuna katılarak belge alan yetiştiricilerin çoban desteği alması sağlandı.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “İl Müdürlüğümüz tarafından çiftçilerimizin yetiştiricilik konularında daha da bilinçli olmasını sağlamak ve uygulanan desteklemelerden faydalanmaları adına bu tür eğitim çalışmalarımız bundan sonrada devam edecektir” denildi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.