Taksirli Ölüme Neden Olmaktan Yargılanacak

Isparta'da Hastanede Takılan Sonda'dan Enfeksiyon Kaparak Öldüğü İddia Edilen 72 Yaşındaki Burhan Turan'ın Ölümüyle İlgili Soruşturma Tamamlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2011 10:56
Taksirli Ölüme Neden Olmaktan Yargılanacak

Isparta'da hastanede takılan sondadan enfeksiyon kaparak öldüğü iddia edilen 72 yaşındaki Burhan Turan'ın ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda, sorumlular hakkında 'görevi ihmal' ve 'taksirle ölüme neden olmak' suçlamasıyla dava açıldı. 10 Ağustos 2009'da idrar yolu şikayetiyle gittiği Isparta Devlet Hastanesi'nde Dr. Taylan Oskay tarafından ameliyat edilen Burhan Turan'ın, birkaç gün sonra kontrol için gittiği hastanede enfeksiyon kaparak yaşamını yitirdi.

Babasının temizlik işçisi Ali Öz tarafından takılan sondadan enfeksiyon kaptığını öne süren Turan'ın oğlu işadamı Sebahattin Turan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Sebahattin Turan konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Başhekim Ramazan Okutan hakkında görevi ihmalden, ameliyatı yapan Dr. Taylan Oskay ile sondayı takan temizlik işçisi Ali Öz'ün ide taksirle ölüme neden olma suçundan yargılanacaklarını belirtti.

Turan, şunları söyledi: "Söz konusu rapor 14 Ocak 2011?de savcılığa gönderildi. Raporda sonda takılmasının üroloji uzmanı tarafından yapılması gerektiği, personelin sonda takmasının uygun olmadığı, ölüm olayı ile uygulanan işlem arasında sebep- sonuç ilişkisi olabileceğine yer verildi. Sonuç olarak Cumhuriyet Savcılığı, şüpheliler hakkında iddianame hazırladı. Bunun üzerine 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı." Başkalarının kendileri gibi mağdur olmasını engellemek için bu işin peşini bırakmayacağını belirten Sebahattin Turan, "Amacım, anayasal hakkı olan her vatandaşa hastanelerde insan gibi bakılması ve bugüne kadar mağdur olduğu halde karşısındakinin gücünden çekinen yüzlerce insanın daha duyarlı olmasını göstererek, kamuoyu oluşturmak" diye konuştu.

İşadamı Sebahattin Turan açılan davanın ilk duruşmasının 7 Nisan 2011 günü yapılacağını söyledi.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum