Tandoğan’dan Hükümete Tanzim Eleştirisi

Tandoğan’dan Hükümete Tanzim Eleştirisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2019 10:54
Tandoğan’dan Hükümete Tanzim Eleştirisi

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Özgür Tandoğan, “Tanzim satışla ayrışanlar!” başlıklı açıklamasında, “Domates, biber, patlıcan, soğan, patates fiyatları artınca ülkemizde beka sorunu oluyor da; mazot, benzin, elektrik, doğalgaz fiyatları artınca beka sorunu olmuyor.” dedi.

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Özgür Tandoğan, Cumhur İttifakı’na tanzim satış uygulaması üzerinden yüklendi. “Domates, biber, patlıcan, soğan, patates fiyatları artınca ülkemizde beka sorunu oluyor da; mazot, benzin, elektrik, doğalgaz fiyatları artınca beka sorunu olmuyor.” diyen Tandoğan, “AKP hükümeti mi durumu bilmiyor, beceriksiz. MHP hükümeti mi çok bilip de kuytuya kaçıyor, anlayamadım” ifadesini kullandı.

Tandoğan şunları kaydetti:
TANZİM ÇADIRLARI
“Kurun görelim; akaryakıt tanzim çadırı, elektrik, doğalgaz tanzim çadırlarını! Uzun yıllar önce; ülkemizin ANAP hükümetinin yönetiminde olduğumuz günlerde, pahalılık ve işsizlik almış başını gidiyordu. 27 Mart 1989 seçimleri arifesinde enflasyon tavan üstüne tavan yapıyordu. Rahmetli 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel muhalefet lideri olduğu yıllar. Aynen şu sözleri söylemiştir; ‘herkesin bir zeval sebebi vardır. Kiminin ki yel, kiminin ki seldir. Eğer tencerelerde aş yerine dert kaynamaya başlamışsa, o tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur.’

HALK KUM TORBASINA ÇEVİRDİ
Sonuç 27 Mart 1989 yani tam 30 yıl önce ANAP Mahalli seçimlerde % 21.75 ‘e düştü. Sayın hükümet sözcüsü Oltan Sungurlu seçim sonrası için, ‘üzerimizden tank geçti, halk bizi kum torbasına çevirdi’ dedi.
Şimdi tam 30 yıl sonra tarih tekerrürden ibarettir ve tekerrür ediyor; % 12,3 işsizlik, % 20,35 enflasyon, % 30 üzerinde kredi faizleri, çöken sanayi, satılan fabrikalar, lüks ve şatafatın baş göstergesi yaşamlar, yandaşlara verilen köprü, hastane ihaleleri ve işletmecilikleri, vatandaşın cebindeki paraya göz dikmiş bir yönetim anlayışı, konkordato ve iflasların art arda geldiği ticari hayat, siftah etmeden kapanan kepenkler, burnundan soluyan küçük esnaf, bitirilen tarım ve hayvancılık, üretimden soğutulmuş tamamen tüketim toplumuna dönüştürülen halk, ihracat yerine ithalata yönelen, ülkeyi ve ekonomiyi dışa bağımlı hale getiren yanlış yönetimler, 470 milyar $ dış borç, ülke tarihinde hiç görülmeyen sebze ve meyve kuyrukları, dar gelirli ve asgari ücretlinin altında ezildiği doğalgaz, elektrik, akaryakıt zamları…

TENCEREDE AŞ YERİNE DERT KAYNIYOR
Artık tencerede AŞ değil DERT kaynamaya başladı. 31 Mart 2019 da sandıktan çıkan tanklar bakalım kimin üzerinden geçecek, halk kimi kum torbasına çevirecek? Halkımızdan saklanmaya çalışan gerçekler, suni gündemler ile gündem yaratma çabaları. Samanı, şekeri, nohudu, kuru fasulyeyi, mercimeği, mısırı, arpayı buğdayı hatta tohumunu bile yurt dışından ihraç eden hükümet, ocakta dert kaynıyor dert…”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum