Tanzim Satış Noktalarına 6 Tır Elma

Isparta Elması satışları başladı:

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2019 09:54
Tanzim Satış   Noktalarına  6 Tır Elma

Eğirdir Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mutrik Ateş, ilk etapta Eğirdir’den 2, Uluborlu’dan 4 TIR Elmanın Ankara, İstanbul ve Samsun illerine gönderildiğini belirterek; “Elmalar, bu illerdeki Tanzim Satış Noktalarında satılmaya başlandı” dedi. 

Yıllık ortalama 650 bin ton elma üretimiyle Türkiye’nin en fazla elma üreten ili olan Isparta’da depolarda bekleyen elmalar artık satılmaya başlandı.  Bilindiği gibi, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Şubat’ta Isparta’da yaptığı mitingde bu konuda müjdeyi vermiş ve hali hazırda depolardaki 400 bin ton elmanın pazarlanması ve satışının tanzim satış noktalarında gerçekleştirileceğini açıklamıştı. 

ELMALARIN DİĞER İLLERDEKİ TANZİM

SATIŞ NOKTALARINA SEVKİYATI BAŞLADI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta’daki açıklamasının ardından Isparta elmasının başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde kurulan tanzim saış noktalarında satılması olayı hayata geçirilmeye başlandı. 

ATEŞ; “İLK 6 TIR 

ÖNCEKİ GÜN YOLA ÇIKTI” 

Isparta’nın en çok elma üretilen bölgesi olan Boğazova bölgesinin bulunduğu Eğirdir ilçesi bu işe önderlik ediyor. Eğirdir Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mutrik Ateş, ilk etapta Eğirdir’den 2, Uluborlu’dan 4 TIR Elmanın Ankara, İstanbul ve Samsun illerine gönderildiğini belirterek, elmaların, bu illerdeki Tanzim Satış Noktalarında satılmaya başlandığını bildirdi. Bu da her Tır’da ortalama 20 ton elma olduğunu düşünürsek ilk etapta yaklaşık 120 ton elma ilimizden çıkmış oluyor. 

“ÜÇ BÜYÜK ŞEHİRDE ISPARTA ELMASI 

TANZİM SATIŞ NOKTALARINDA YERİNİ ALDI” 

Diğer illerden gelecek taleplere göre bugün 2 Tır’ın daha yola çıkacağını ve elma sevkiyatının peyder pey devam edeceğini ifade eden Kooperatif Müdürü Ateş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta mitinginde depolarda kalan elmanın tanzimde satılacağını açıklamasının ardından çalışmalara başladık ve bu doğrultuda dün ilk etapta ilimizden alınan Uluborlu ilçemizden 4 Tır, Eğirdir ilçemizden 2 Tır olmak üzere toplam 6 Tır İstanbul, Ankara ve Samsun illerine gönderilerek buralardaki tanzim satış noktalarından satışa sunuldu. Elmalarımızın kilo fiyatı ise 3 TL olarak belirlendi. Elma satışlarının başlaması ile birlikte elmaları depolarda bekleyen üreticilerimiz de son derece mutlu oldular” dedi.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.