Tapu Müdürlüğü'nde Hayatının Şokunu Yaşadı

Tapu Müdürlüğü'nde Hayatının Şokunu Yaşadı

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Kasım 2019 16:31
Tapu Müdürlüğü'nde Hayatının Şokunu Yaşadı

Isparta’da yıllardır aidat ödediği kooperatiften 14 numaralı daire kur'ada çıkan vatandaş, evini üzerine almak için gittiği Tapu Müdürlüğü’nde hayatının şokunu yaşadı.

Hayatı boyunca yaptığı birikimi, üye olduğu kooperatife ödeyerek daire sahibi olmayı ümit eden Mehmet Çetin, Tapu Müdürlüğünde dairesinin, yönetim kurulu tarafından üçüncü bir şahsa satıldığını öğrendi. Kooperatif yetkililerinin sürekli kendisini oyalamasıyla gerçeğin Tapu Müdürlüğü’nde ortaya çıktığını anlatan Çetin, izni dışında başkasına satıldıktan üzerine bir de 600 bin lira tutarında ipotek konulan dairesini alabilmek için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Mağdur Çetin, bununla birlikte kooperatif yönetiminin, satıştan 7-8 ay sonra buranın darp, cebir ve hile ile başkaları tarafından sattırıldığına yönelik şikayet yapıldığını öğrendiklerini söyledi.

Avukatıyla adliyenin yolunu tutan Çetin, üye olduğu kooperatifteki yöneticilerin, hiçbir bilgisi olmadan burayı satmaları ve konuda ihmali bulunanların da ortaya çıkarılarak cezasını çekmesini istedi.

Çetin, bununla ilgili ‘Resmi Belgede Sahtecilik’ ve ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ suçlarından hukuk mücadelesini devam ederken, aynı binada 2 dairesi bulunan mağdurlardan Bayram Kutlu ise, bu tür durumlara isyan etti.

Kutlu, “Eline malayı ve keseri alan, müteahhit olarak ortaya çıkıyor. Bunlar, bir kontrol altına alınsın. Kimsin, nesin, neyin var, servetin var mı, bu binayı bitirebilecek misin kimse bilmiyor. Bu, şu anda çok kötü bir durumda. Buradaki herkes, hep mağdur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.