Taraftardan Protesto Yürüyüşü

Taraftar gruplarından oluşan yaklaşık 1000 kişi, Taksim'den Galatasaray'a kadar 'ıslık' çalarak yürüdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2011 01:59
Taraftardan Protesto Yürüyüşü

Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların, ıslık çalarak protesto yapanlara tepki göstermesi Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'ın organize ettiği yürüyüşle protesto edildi.

TÜRK Telekom Arena Stadyumu’nun geçtiğimiz cumartesi günü yapılan açılış töreninde yaşanan gerginlikten sonra, Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası’nın çağrısı ile binlerce spor sever Taksim’de saat 14.00’de bir araya geldi.

Beyoğlu’nda yürüyen binlerce kişi ıslıklarla protesto yaparak , "Tüm sporseverler ve spor emekçileri olarak biliyoruz ki; tek borcumuz, başta stadın inşası sırasında hayatını kaybeden iki işçi kardeşimiz olmak üzere, emekçi halkımızadır" dedi.

TKP; DİSK, taraftar gruplarından Tekyumruk, FenerbahCHE , Halkın Takımı Beşiktaş’ın da destek verdiği 4 bin kişilik topluluk, Taksim Meydanı’nda bir araya geldi. ‘Sporda da sinmeyeceğiz, susmayacağız, seyirci kalmayacağız’ pankartı arkasında yürüyen topluluğun, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Bursaspor ve Trabzon Spor’u simgeleyen kaşkol, şapka gibi eşyalar kullandığı dikkat çekti. Topluluk kırmızı kart gösterip, ıslık ve düdüklerle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etti.

Taşınan dövizler arasında, "Spor’un gerçek sahibi, spor emekçileri’, spor emek yasası çıkarılsın’, Senden büyük halk var’, Seyrantepe, yitirdiğimiz işçi kardeşlerimizle anılsın’, Bu devirde kimse şah değil, padişah’ değil dövizleri dikkat çekti.

Zaman zaman çaw bella şarkısı söyleyen topluluk, yaşasın renklerin kardeşliği’, Tayyip stadı al, başına çal’, Stada gireriz, hepinizi yeneriz’, Re re re, ya ya ya, Tayyip Erdoğan istifa’, AKP stadı al, başına çal’diye slogan atıp, vuvuzella çaldılar. Tayyip Erdoğan diyor ki: Ben yaptım’ sözleri yuhalandı.

Galatasaray Lisesi önünde topluluğa hitap eden, Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Metin Kurt; "İspanyol diktatör Franko, Madrid’teki Barnebau stadını yaptırırken, bana 100 bin kişilik bir uyku tulumu yaptırın demiştir. AKP de Arena Stadı’ndan uyku tulumu imal etmeye çalışmış, fakat oyuna gelmeyen Galatasaray taraftarının ıslıklı protestosuyla karşılaşmıştır. Galatasaray taraftarının ıslıklı tepkisi, diktatörlük isteyen zihniyetin, padişahlık özentilerinin heveslerini kursağında bırakmıştır. Başbakan stad açılışını, siyasi bir şova çevirmeye çalışmış, ancak 8 yıllık iktidarının yıkım politikalarından usanan halkımızın tepkisi, Galatasaray taraftarının aracılığı ile yüzüne vurulmuştur. Burada olmamızın asıl nedeni ise, bu protesto kadar önemli olduğunu düşündüğümüz, protesto sonrası, yaşanan gelişmelerdir. Stadlara siyaset girmeyecek klişesi ardına saklanarak, stadları kendi gerici siyasal emelleri için kullanmaya kalkanların, buna izin verilmediğinde sergiledikleri tavır utanç vericidir.Sporseverlere dönük adeta bir cadı avı başlatılmıştır. En küçük bir şiddet içermeyen bu demokratik tepki karşısında, iktidar ve yandaşlarının tavrı, aslında nasıl bir ülke ve toplum istediklerini de açık biçimde göstermektedir" dedi.

Metin Kurt konuşmasına şöyle devam etti "Galatasaraylı kardeşlerimiz, tüm sporseverler ve biz spor emekçileri biliyoruz ki; Arena stadından dolayı tek borcumuz, başta stadın inşası sırasında hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize olmak üzere, emekçi halkımızadır. Bu stad halkın parasıyla, emekçinin alınteri ile var edilmiştir. Kimsenin babasının malı değildir. Sporseverler içinde provokatör arayanlar önce kendi yarattıkları bataklığın hesabını vermelidir. Bizler spor emekçileri ve gerçek sporseverler olarak bu maçta tarafız. Bu maçı alacağız" . Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapmaya gelen diğer gruplar nedeniyle, polis çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Topluluk olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.