Tarihi Çeşme’ye İmar İtirazı

Tarihi Çeşme’ye İmar İtirazı

Yayınlanma:
Tarihi Çeşme’ye İmar İtirazı

Belediye Meclisi, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından tescil edilen Kepeci Mahallesindeki Çeşmenin koruma sınırlarının imar planına işlenmesine yönelik olarak geçen yıl verdiği koruma sınırına yapılan itirazı görüşecek. 

Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirilen 2018 yılının ilk toplantısında gündeme alınan ve İmar Komisyonuna havale edilen konu, Cuma günü yani bugün yapılacak Ocak ayı son toplantısında karara bağlanacak. 

TARİHİ ÇEŞMENİN KORUMA 

SINIRINA İTİRAZ GELDİ 

Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz Pazartesi günü Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemin onuncu maddesinde bulunan; İmar Plandı değişikliklerine yapılan itirazların görüşülmesi konusu ele alındı. 

MECLİS, KARARINI 

BUGÜN VERECEK 

İmar Planı Tadilatlarına yapılan itirazların görüşülmesi konusundaki bölümde yer alan ve İmar Komisyonuna havale edilen; Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun 8 Ağustos 2017 tarih ve 6571 Sayılı kararı ile tescil edilen Kepeci Mahallesi 67 ada 11 parselde bulunan Çeşmenin koruma sınırlarının imar planına işlenmesine yönelik olarak 15 Eylül 2017 Tarih ve 189 sayılı Belediye meclis kararı ile imar planına işlenen koruma sınırı, koruma sınırlarında kalan 83134 ada, 4 parselde malikleri Mehmet Salalı, Ayten Şimşek, Süleyman Terlikçi ve Mustafa Terlikçi Vekili Nuri Sapsız’ın itirazı ile ilgili olarak Komisyonun kendisine havale edilen bu konu hakkında bir rapor hazırlayacak ve meclise sunacak. Konu hakkında son karar bugün yapılacak olan Belediye Meclisinin Ocak ayı son toplantısında verilecek.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.