Tarihi Pınar Pazarı Açıldı

Tarihi Pınar Pazarı Açıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2019 12:22
Tarihi Pınar Pazarı Açıldı

Eğirdir ilçesinde 800 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Tarihi Pınar pazarı Panayırı 21 Temmuz 2019 Pazar günü yani dün itibariyle açıldı. Pazar, 20 Ekim tarihine kadar açık kalacak.

Eğirdir’de geleneksel olarak pazar günleri kurulan Tarihi Pınar Pazarı Panayırı, 14 hafta boyunca devam edecek. İlçede yılın belirli dönemlerinde geleneksel olarak Pazar günleri kurulan Pınar Pazarı Panayırı bu yıl 21 Temmuz Pazar günü yani dün açıldı. 14 hafta boyunca açık kalacak pazar, 20 Ekim 2019 Pazar günü sona erecek.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, gelerek esnaflardan alış veriş yaptı. Her yıl yaz döneminde kurulan 3 ayı aşkın süre boyunca açık kalan pazarda, Eğirdir ve çevresindeki köylerde üretilen ürünlerin yanı sıra, açık hava lokantaları vasıtasıyla bölgeye özgü tandır kebabı da satışa sunuluyor. İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Pınar Pazarı Mahallesi’ndeki mesirelik alanda kurulan pazarda, meyveden sebzeye, züccaciyeden giyim eşyasına kadar birçok ürün yer alıyor.

Tarihi Pazar, Isparta, ilçe ve köylerinden gelenlerin yanı sıra çevre illerden gelenlerin de büyük ilgisini çekiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.