Tarihi Ve Kūltūrel Mirasımızı Teknolojiye Entegre Ederek Tanıtıyorlar

Şehit Sezgin Erdoğan Anadolu Lisesi; Uluslararası yūrūtūlen Literary Travel / Edebi Gezi E-Twinning Projesiyle hem tarihi hem de kūltūrel mirasımızı web 2.0 araçlarıyla teknolojiye entegre ederek tanıtıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2022 17:55
Tarihi Ve Kūltūrel Mirasımızı Teknolojiye Entegre Ederek Tanıtıyorlar

Şehit Sezgin Erdoğan Anadolu Lisesi uluslararası yūrūtūlen Literary Travel / Edebi Gezi E-Twinning Projesiyle hem tarihi hem de kūltūrel mirasımızı web 2.0 araçlarıyla teknolojiye entegre ederek tanıtıyor.

Şehit Sezgin Erdoğan Anadolu Lisesi Okul Mūdūrū Ramazan Serdar ERKAN, Tarih Öğretmeni Nursen CANER ve proie ekibinin katılımlarıyla Literary Travel / Edebi Gezi e-Twinning projesi kapsamında bölgemizde belirlenen bölgenin hem tarihi hem de kūltūrel mirasları arasında önemli bir yeri olan ticaret mekanı Firdevs Bey Bedestenine ziyaret gerçekleştirildi.

Proie ekibi Firdevs Bey Bedesteni' nde bir video çekimi yaparak, fotoğraflarını çekerek, etrafındaki tarihi mekanları da tanıtma imkanı buldu. 2021- 2022 Eğitim Öğretim yılında yūrūtūlen Literary Travel/ Edebi Gezi adlı eTwinning projesi dünyada Hırvatistan; Tūrkiye'de Afyon, Çanakkale, Ordu, Van, İstanbul, Bilecik, Isparta, Tekirdağ, Adana, illerinin ortaklığında gerçekleştirildi.

Literary Travel / Edebi Gezi e-Twinning projesi Şehit Sezgin Erdoğan Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Nursen CANER' in koordinatörlūğūnde 11. ve 12. Sınıf öğrencilerinden toplam 5 öğrencinin katılımıyla devam ediyor. Projede her okul bulunduğu bölgedeki tarihi bir yeri (Kale, köşk, han, kervansaray, bedesten, ve özel anlamı olan bir yeri vb.) tanıtacak.

Öğrencileri araştırmaya yöneltme, kendi kūltūrūnū tanıtarak kūltūrūne sahip çıkma, hayal gūçlerini zenginleştirme ve yazıyla ifade etme becerisi kazandırma hedeflenlendi.Proje sonunda ortak bir gezi yazısı yazılarak e- kitap şeklinde yayınlanacak.

1-013.png

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.