‘Tarım 4. 0’ İle Türkiye’nin Yarınlarına İmza Atacağız

Bölgenin en büyük ziraat uygulama alanına sahip olan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, tarımda ki son teknoloji olan (Tarım 4.0) ile ülkenin geleceğine imza atmayı hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2022 10:21
‘Tarım 4. 0’ İle Türkiye’nin Yarınlarına İmza Atacağız

Bölgenin en büyük ziraat uygulama alanına sahip olan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, tarım da ki son teknoloji olan (Tarım 4.0) ile ülkenin geleceğine imza atmayı hedefliyor.

Yakın bir dönemde tarımda ki son teknolojiyi hayata geçirecek olan ISUBÜ bu sayede uygulamalı eğitim de ne denli faydalı olduğunu ispatlamış olacak. Teknolojinin gelişmesi ile yaşamın her alanı yeniliklere sahne oluyor.

Mekanik, kimya, teknoloji alanlarındaki değişiklikler, tarımda da yeniliklerin doğuşunu tetikliyor. Dijitalleşme ile desteklenen yeni nesil tarım, tarım 4.0 adıyla anılıyor.Teknolojinin kullanımı, araçların farklılaşması, çiftçilerin satın alma süreçlerinin yenilenmesi, dış girdilere bağımlılığın azalması gibi farklılıklar, yeni tarım ile beraber hayata yerleşiyor.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi de bu uygulama ile ülkenin tarım geleceğine yön vermeyi hedefliyor.ISUBÜ’nün bu projesi hayata geçtiği an Tıbbı ve Aromatik Bitkilerin Başkenti olan şehrimiz, tarımın birçok koluna da yön verecek.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “ Üniversite olarak 800 dekarlık uygulama alanına sahibiz. Artık tarıma dayalı, tarım teknolojilerini faaliyete geçirmek istiyoruz. Çok yakın bir dönemde Tarım 4.0 ‘Tarım Dijitalleşmesi’ projesini hayata geçireceğiz. Tarım 4.0 yenilikleri nelerdir anlamak için önce bu sistemin nasıl işlediğine bakmak gerekiyor.  Uzman ekiplerimiz ve hocalarımızla birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum. Bilindiği üzere Ziraat Fakültemizde, öğrencilerimize Ar-Ge altyapısı ve eğitim kalitesiyle, kamu ve özel sektörün gereksinimlerine yanıt verecek donanımda Ziraat Mühendisleri yetiştirmeyi sağlayacak fırsatlar sunulmaktadır. Bölümlerimiz arasında, Bahçe Bitkileri Bölümü, Bitki Koruma Bölümü, Tarım Ekonomisi Bölümü, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü, Tarla Bitkileri Bölümü, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü ve Zootekni Bölümleri bulunuyor. Bütün imkanlarımızla ülkemizin yarınlarına hizmet edeceğiz” dedi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesinin vizyon ve misyonları hakkında da kısaca bilgiler veren ISUBÜ Rektörü Diler:

ZİRAAT FAKÜLTESİ MİSYONUNU

Çağın ve dünyanın gereksinimleri ile uyum içinde güncellediği yüksek eğitim kalitesi, araştırma altyapısı ve Ar-Ge kapasitesini kullanarak kamu ve özel sektörün gereksinimlerine yanıt verecek donanımda ziraat mühendisleri yetiştirmek; sürdürülebilir tarım ve çevre dostu teknolojileri geliştirmek ve kullanımını yaygınlaştırmak; üretici ve sanayi ile işbirliği içinde ürettiği bilgi ve teknolojileri paydaşlarının hizmetine sunmaktır.

ZİRAAT FAKÜLTESİ VİZYONUNU İSE

Yerel kaynaklar ve gereksinimleri dikkate alarak evrensel değerlerle bilgi ve hizmet üretmek; öğrenci merkezli anlayışımız ve disiplinlerarası çalışma prensibimizden kaynaklanan gücümüzle küresel düzeyde kabul görmektir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.