Tarım İl Müdürlüğünden Şap Aşılama Kampanyası

Isparta Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada 2011 Yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele programı hakkında bilgi verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2011 10:57
Tarım İl Müdürlüğünden Şap Aşılama Kampanyası

Isparta Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada;

2011 Yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele programı kapsamında düzenlenen şap aşılama kampanyası, Ülke genelinde şap hastalığında artışlar görülmesi nedeni ile daha önce Mart ayında başlayan bahar dönemi şap aşılama çalışmaları tüm Ülkede olduğu gibi İlimizde de 14 Şubat 2011' de başlamıştır.

Yılda iki defa kampanya halinde yapılan aşılama çalışmaları sayesinde, yıl içerisinde İlimizde hastalığın görülmemesi amaçlanmaktadır. Hastalığın salgın ve bulaşıcı olması, çok ciddi ekonomik kayıplara neden olmasının yanı sıra, hayvan ve hayvan maddeleri ihracatımızı da olumsuz etkilemesi nedeniyle, mücadele bu yıl da Ulusal düzeyde yapılmaktadır.

2011 yılında mücadelenin ilk ayağı olan ilkbahar dönemi aşılama çalışmalarında tüm sığırların Şubat, Mart, Nisan ayı sonuna kadar aşılanması planlanmaktadır. Aşı 2 aylıktan büyük tüm sığırlara tatbik edilecektir. Aşı bedelsiz olup, sadece tatbik ücreti olan hayvan başına 40 (kırk) kuruş alınacaktır. Hayvan sahipleri, besledikleri hayvanların sağlıklı olmaları açısından, hem kendileri ve hem de tüm hayvancılık yapan yetiştiricilere karşı, olan sorumluluğu gereği hayvanlarım mutlaka aşılatmaları gerekmektedir.

Aşılama çalışmaları yapılacak olan yerlerde önceden duyurular yapılmakta ve tüm yetiştiricilerimizin aşılama kampanyasına katılması amaçlanmaktadır. Ayrıca duyuru yapıldığı tarihte hayvanlarım aşılamayanlara, Hayvan Sağlık Zabıtası Kanunu gereğince idari para cezası uygulanabilmektedir. Yine hayvan şevklerinde aşısız hayvanların nakline izin verilmeyeceği ve Veteriner Sağlık Raporu düzenlenmeyeceğinden tüm yetiştiricilerimizin hayvanlarını aşılatmaları önem arz etmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.