Taşeron Maddi Sıkıntıya Girdi İnşaat Durdu

Yalvaç'ta TOKİ tarafından yaptırılan 75 yataklı Devlet Hastanesi inşaatı, taşeron firmanın maddi sıkıntıya girmesi nedeniyle durdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2011 20:35
Taşeron Maddi Sıkıntıya Girdi İnşaat Durdu

Yalvaç'ta TOKİ tarafından yaptırılan 75 yataklı Devlet Hastanesi inşaatı, taşeron firmanın maddi sıkıntıya girmesi nedeniyle durdu.
    
Edinilen bilgiye göre, ihalesi geçen yıl TOKİ tarafından yapılan 75 yatak kapasiteli Yalvaç Devlet Hastanesi inşaatı, proje değişikliği nedeniyle geç başladı. Şimdi de inşaatı sürdüren taşeron firmanın ekonomik dar boğaz girmesi nedeniyle hastane inşaatı durdu.
    
Hastane inşaatı ihalesini alan Poçan İnşaat firmasının maddi olanaksızlıklar nedeniyle ortak aradığı ve bu nedenle inşaata ara verdiği belirtildi. Taşeron firmanın Yalvaç'ta ortak aramak için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.
    
AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı Muammer Sert AA muhabirine yaptığı açıklamada, şantiyede AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt ile inceleme yaptıklarını söyledi. Sert, şunları kaydetti: ''Yaptığımız ziyarette şantiye sorumlusu ile görüştük. Şirket yetkilisi, firmanın mali kaynak sıkıntısı çektiğini bu sorunu TOKİ'ye bildirdiklerini ve ortak bulmak üzere süre istediklerini anlattı. TOKİ yetkilileri de bu süreyi kendilerine vermiş. Ortak buldukları takdirde inşaata devam edecekler. Aksi halde TOKİ hastane inşaatını tamamlamak üzere işi başka bir firmaya devredecek. Devlet Hastanesi belirtilen süre içerisinde sorunsuz bir şekilde tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacak. Kimsenin endişesi olmasın. Milletvekilimiz Haydar Kemal Kurt da konunun yakın takipçisidir'' dedi.
    
Poçan İnşaat Şirketi Proje Müdürü Haluk Bodur da TOKİ'den ortak bulmak için 15 Mart tarihine kadar süre istediklerini bildirdi.
    
Bodur şöyle konuştu: ''Kış şartları dolayısı ile zaten çalışmalarımıza aralıklarla devam ediyorduk. Mali sıkıntıda buna eklenince TOKİ ile görüştük ve 15 Mart tarihine kadar süre istedik. Bu süre zarfında inşaat çalışmalarını birlikte yürütebileceğimiz bir firma arayacağız. Bulduğumuz takdirde inşaata devam edeceğiz. Şayet tersi bir durum söz konusu olursa yapım işinden çekileceğiz. Şu an şantiyede hiçbir çalışma yapmıyoruz''dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.