Taşınanın, Taşıyanın Ve Taşıtanın Mutlu Olduğu Bir Çözüm

Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Faruk Daşdöner Isparta Belediyesinin yardımı için yaptığı açıklamada: “Taşıyanın, taşınanın ve taşıtanın mutlu olduğu bir çözüm” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2022 10:01
Taşınanın, Taşıyanın Ve Taşıtanın Mutlu Olduğu Bir Çözüm

 

Artan maliyetler karşısında çaresiz kalan ve istemeyerek de olsa bir takım kararlar alacaklarını geçtiğimiz hafta açıklayan Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin imdadına Isparta Belediyesi yetişti.

Isparta Belediyesi tarafından Halk Otobüslerine, otobüs başı 14 bin 700 TL destek sağlayarak soruna can suyu oldu. Bu karar sonrası Kooperatif Başkanı Faruk Daşdöner yaptığı açıklamada: “Taşıyanın, taşınanın ve taşıtanın mutlu olduğu bir çözüm” dedi.

Akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamlar nedeniyle Isparta’da şehir içi ulaşımı sağlayan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, kontak kapatma noktasına gelmiş, ücretsiz binişleri iptal etme kararı almıştı. Ancak Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in devreye girmesiyle Kooperatif bu kararını ertelemişti. Başkan Başdeğirmen konuyu Belediye Meclisi gündemine taşıdı.

Bu kapsamda Belediye Meclisi’nden destek kararı çıktı. AK Parti, MHP ve İYİ Parti ile CHP’nin destek verdiği karara göre; Özel Halk Otobüsleri Kooperatifine 3 ay süre ile araç başına 14 bin 700 TL destek sağlanacak. Karar mecliste oy birliğiyle alındı. Ayrıca otobüs biniş fiyatlarına zam yapılamayacak.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

Bu karar sonrası Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner: “Yıllardır büyük bir sorun olan ücretsiz taşıma sorunumuzu ve akaryakıt maliyetlerinden dolayı artan maliyetlerimizi karşılamak için sübvanse desteği verildi. Taşıyanın, taşınanın ve taşıtanın mutlu olduğu bir çözüm bulan sayın Belediye Başkanımız Şükrü BAŞDEĞİRMEN ve Belediye Meclis üyelerimize çok teşekkür ederiz. Yine bu süreçte bizlere destek olan saygıdeğer Isparta halkımıza teşekkürü borç biliriz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.