Tayfun Büyükküpçü Öner'in İddialarını Yalanladı

Isparta İl Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpçü Eğirdir Ekspress gazetesinde çıkan "ÖNER'DEN ŞOK İDDİA" isimli haberde yer alan iddiaları yalanladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2011 18:40
Tayfun  Büyükküpçü Öner'in İddialarını Yalanladı

Isparta İl Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpçü yaptığı yazılı açıklamada CHP Isparta milletvekili Adayı Ali Haydar Öner'in iddialarını yalanladı.

Yapılan açıklamada;

Eğirdir Ekspres Gazetesinin 23 Mayıs 2011 tarihinde yayımlanan ‘ÖNER’DEN ŞOK İDDİA’ başlıklı haberde yer alan iddialar yalandır. Şöyle ki; İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Eğirdir Gölü etrafına çöp dökülmesi ile ilgili ceza kesilmemiştir. İddia yalandır.

2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından idari yaptırım kararı alınan idari para cezaları Vali onayına tabi değildir. İdari para cezası yazılması işlemi EKO-BİR’in görev ve yetki alanına girmemektedir. Dolayısıyla Birlik Başkanı olarak Vali’nin cezayı onaylamadığı iddiası da yalandır.

İl Özel İdaresinin köy yolları hizmet araçları ile çöp alınacağı iddiası da yalandır. Çevre ve Orman Bakanlığından hibe olarak alınan ve bugün hizmete girecek olan çöp toplama araçları aslına uygun olarak bu tür hizmetler için kullanılacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.