TBMM'de Bir Garip Tartışma

BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık, MHP Hatay milletvekili Şefik Çirkin için MHP'lileri kızdıracak ilginç bir benzetmede bulundu. Bakın Isparta Milletvekili Korkmaz bu tartışmaya nasıl girdi?

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Nisan 2013 13:17
TBMM'de Bir Garip Tartışma

BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık'ın yaptığı bir benzetme MHP'lileri kızdırdı. Sakık, MHP Hatay milletvekili Şefik Çirkin'e ''Soyadın Çirkin ama, en az İlyas Salman kadar yakışıklısın'' dedi.

BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık, iktidar olduklarında idamı geri getireceklerini söyleyen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye "Sen ancak Öcalan'ın paltosunu vestiyere asarsın" demişti. MHP Hatay milletvekili Şefik Çirkin de bu sözlere ''Günü geldiğinde biz Öcalan'ın paltosunu değil, sizleri asacağız" cevabını vermişti.

'İLYAS SALMAN KADAR YAKIŞIKLI'
Bu sözlerle başlayan tartışma TBMM'de devam etti. Sakık, Genel Kuruldaki konuşmasında,"MHP'de soyadı Çirkin ama kendisi en az İlyas Salman kadar yakışıklı bir kardeşimiz var." dedi. MHP Isparta miletvekili Nevzat Korkmaz da "İlyas Salman'dan özür dile, sanatçıya hakaret ediyorsun" diye laf attı.

Bunun üzerine Sakık "Ben sayın Çirkin'i İlyas Salman'a benzettim. İnsanlar şeklen birbirine benzer. İlyas Salman benim için çok önemli bir şahsiyettir. Emekten yanadır ve evimin baş köşesinde, oğlum, eşim, ben, üçlü fotoğrafımız da var" dedi.

MHP'li Çirkin ise idamla ilgili sözleri konusunda ''Biz bayrağımıza hakaret edeni, milletimizi katillikle suçlayanı, devletimizi yıkmak isteyeni, askerimize, polisimize, evlatlarımıza kurşun sıkıp şehit edenleri, idam cezasını getirip asacağız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.