TCDD Otla Mücadele Kapsamında İlaçlama Yapacak

TCDD tarafından, otla mücadele kapsamında, bazı demir yolu istanyonlarında ilaçlama yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2022 15:23
TCDD Otla Mücadele Kapsamında İlaçlama Yapacak

TCDD tarafından, otla mücadele kapsamında, bazı demir yolu istanyonlarında ilaçlama yapılacak.

İlaçlama, 9-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında, Isparta ve bir çok tren hattında yapılacak. Özel ilaçlama treni ile yapılacak olan uygulamadan vatandaşların zarar görmemesi için, demir yolu güzergahında, ilaçlama tarihinden sonraki 10 gün boyunca ilaçlama sahalarına yaklaşmamaları ve hayvanlarını uzak tutmaları gerekiyor.

TCDD tarafından yapılan açıklama "Afyon-Burdur-Isparta-Kütahya-Balıkesir istasyonları arasında “özel ilaçlama treni” ile otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacaktır. 

Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıması sebebiyle tehlike oluşturmaktadır. Belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca; vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını uzak tutmaları ve arıların uzaklaştırılması önemle duyurulur." Denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.