Tecrübeler Paylaşılıyor

Tecrübeler Paylaşılıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2015 15:00
Tecrübeler Paylaşılıyor

SDÜ öğrenci konseyinin Tecrübe paylaşımları adı altında yaptığı ev buluşmaları devam ediyor.

Ögrenci Konseyi ekibinin ev sahipligini yaptigi buluşmaya, Üniversiteyi temsilen Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okul Müdürü Öğr. Gör. M. Zafer Çağlar, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal ve işadamı Mehmet Şatana katıldı.

Üniversite öğrencilerinin apart ve yurt sorunlarına değinen Uzman Yapı Denetim Müdürü Mehmet Şatana “ Gençlerimiz ülkemizin geleceği ve vizyonu için çok değerlidir.Görmekteyiz ki Üniversitede öğrenim gören gençlerimiz barınma sorunları ile karşılaşmaktadır. Apart ve yurt fiyatlarının çok yüksek olması ,öğrencileri ve ailelerini zor duruma sokmaktadır. Bu duruma en iyi çözüm olabilecek, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yeni yapılacak olan 5000 kişi kapasiteli yurdun, hızlı bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamadan öğrenim hayatlarını sürdürebilmeleri için bu sorunu en iyi çözüme kavuşturmamız şart.“ifadelerini kullandı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne atanması süreci hakkında bilgi veren Tufan Uysal” Bilim ve teknoloji sizin gibi çalışan ve başarılı gençlere ihtiyaç duymaktadır. Ülkemizin ve bölgemizin küresel güç olma yolundaki kararlılığımızı bilim ve teknolojiyi gençlere aşılayarak , faaliyetler göstererek sürdürmemiz gerekmektedir. Bizler bu makamlara gelişimizi , her türlü zorlu koşula rağmen cesaret ve sorumlulukla yeni adımlar ve yeni başarılar ile sağladık. Siz değerli gençlerimizinde azim ve karalılıkla vizyonunuzu geniş bir yelpazede tutarak, yeni atılımlar gerçekleştirmenizi ve ülkemizi bilimde ve teknolojide öncü ülke konumuna getirmenizi istiyoruz. Bizleri bu güzel buluşma için davet ettiğiniz için teşekkür ediyor, yaptığınız tüm çalışmalarda da sizleri destekliyoruz.

Üniversitelerde verilen Eğitimin cok önemli olduğundan bahseden Teknik bilimler Meslek Yüksek Okul Müdürü Öğr Gör. M. Zafer Çağlar “Üniversitemizin geleceğine ve potansiyeline güveniyoruz. Fakat üniversitemizin Arge yetkinliğinde öncü bir üniversite olabilmesi için öğrencilerin kendilerini geliştirirebilecekleri, bilimsel ve teknolojik çalışmalar gerçekleştirebilecekleri tam donanımlı labaratuvarlara ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu konu hızlı ve gerçekçi adımlarla çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Siz değerli öğrencilerimiz bizim geleceğimizsiniz, sizleri en yüksek mercilerde görmek istiyor ve bizleri en iyi şekilde temsil etmenizi bekliyoruz. Davetiniz bizim için kuşaklar arası iletişim açısından gayet verimli oldu. Teşekkür ederiz” dedi

Konsey başkan vekili Ferdi Alakuş “Bizleri kırmayıp evimize böyle güzel buluşmaya gelen değerli MYO müdürüme ve Bilim ve Teknoloji İl Müdürüme canı gönülden ekibim ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Biz gençler için bu gibi buluşmalar ortak fayda yaratmaktadır , yol haritamızı belirlememizde yardımcı olmaktadır.Bu buluşmada hem bilim ve teknolojinin ülkemiz için önemini hem de bizlerin bu alanda nasıl öncü olacağımız konusunda bilgi aldık. Bu davetimizde vizyoner ve ilerici düşünceleri ile bizleri aydınlatan kişiler ile beraberdik . Kendimizi yenilemek ve geliştirmek için bu gibi değerli kişiler ile sohbet ortamında bulunmak bizlere büyük katkı sağladı.Yaptığımız sohbetlerde görüyoruz ki ,bizler doğru yolda ilerliyoruz ve bu buluşmalar bize ilham veriyor. Bu buluşmayla daha da şehir ve üniversiteyi bir araya getirme anlamında yürüttüğümüz bu çalışmaların artarak devam edeceğini belirtmek istiyor ve öğrenci konseyi olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağımızı duyurmak istiyorum.” dedi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.