Tek Ameliyatla Hem Böbreği Hem Safra Kesesi Alındı

Tek Ameliyatla Hem Böbreği Hem Safra Kesesi Alındı

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2017 09:53
Tek Ameliyatla Hem Böbreği Hem Safra Kesesi Alındı

Burdur ilinin Bucak ilçesinde yaşayan ve sağlık sorunları nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Üroloji bölümüne başvuran Raziye Elbir (52) isimli hastanın, tek seansta ve laparoskopik yöntemle (kapalı) sol böbreği ve safrakesesi alındı. Başarılı operasyon sonucunda sağlığına kavuşan Elbir, başta ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Taylan Oksay olmak üzere, tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Taylan Oksay, ‘’Yaşadığı şikayetler sonucunda bize başvuran hastamız için yapılan tetkik ve tahliller sonucunda sol böbreğinin fonksiyonunu yerine getiremediğini ve şiş olan böbreğinin hastaya zarar verdiğini belirledik ve bu nedenle böbreğinin alınmasına karar verdik. Hastanın aynı zamanda safra kesesinde de taş problemi olduğu genel cerrahi kliniğimizde tespit edildi. Halk arasında kapalı olarak tarif edilen laparoskopik yöntemle hastamızın hem fonksiyon görmeyen sol böbreği hem de taşlı safra kesesi aynı seansta alındı. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen tek bir operasyonla ve vücudunda büyük bir kesi olmadan hastamızın rahatsızlığı giderildi. Aslında hastamızın yaşadığı sağlık sorunlarına göre iki ayrı operasyon geçirmesi gerekiyordu. Bu sayede iyileşme süresi de kısaldı ve ameliyatın 2. günü taburcu edildi. ” dedi.

Hasta Raziye Elbir ise, sağlık durumunun çok iyi olduğunu ifade ederek, “Bugün kontrole geldim taburcumun 10. günü ve günlük yaşantıma dönmüş durumdayım. Taylan Hocamız sayesinde ayaklarımın üstünde duruyorum. Kendisine gelmeden önce çok şikayetlerim vardı, bu günleri görebileceğimi hayal bile edemiyordum. Dünyaya yeniden gelmiş gibi hissediyorum. Ameliyatım kapalı yöntemle yapıldı. Çok kısa sürede ayağa kalktım. Doktorumuza bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca hastanede yattığım süre içerisinde doktorundan hemşiresine tüm personelinize de teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum