Teknik Bilimler MYO'da Halı Sergisi

Isparta Süleyma Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Geleneksel El Sanatları Programı tarafından düzenlenen Yalvaç Antiocheia kaynaklı Dokuma Proje Uygulamaları sergisi 25 Nisan Pazartesi günü açılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2011 18:38
Teknik Bilimler MYO'da Halı Sergisi

TBMYO Müdürü M. Zafer Çağlar, Yalvaç Antiocheia Antik kenti ve Yalvaç Müzesi'ndeki antik eserlerden yola çıkılarak oluşturulan sergide 21'i halı, 3'ü sumak, 3'ü ise halı-sumak olmak üzere toplam 27 eserin sanatseverlerin beğenisine sunulacağını açıkladı.

Çağlar, 35 öğrenci ve 4 öğretim görevlisinin katkılarıyla oluşturulan serginin bir yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti. Çağlar, "Arkeolojik değerlerimizi, halıya dokuyarak hem ülke tanıtımına katkıda bulunmak hem de ekonomik getirisi olabilecek bir çalışmayı sektöre sunmak amacıyla hazırlanan serginin açılışının saat 11. 00'de gerçekleştirilecek. 29 Nisan'a kadar açık kalacak sergi TBMYO A bloktaki fuaye de sanatseverlerin beğenisine sunulacak" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.