Teknik Lise’nin İhalesi Yapılıyor

TOBB’un desteği ile ITSO tarafından Gül Petek Sanayi Sitesi’ne inşa edilecek olan 24 derslikli Teknik Lise Projesi’nin ihalesi 18 Temmuz 2014 tarihinde Ankara’da yapılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2014 15:33
Teknik Lise’nin İhalesi Yapılıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteği ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Gül Petek Sanayi Sitesi’ne inşa edilecek olan 24 derslikli Teknik Lise Projesi’nin ihale aşamasına gelindi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde 18 Temmuz günü davet usulü yapılacak olan ihalenin ardından Teknik Lisenin temeli atılacak. Türkiye’ye örnek olacak nitelikte eğitim verecek olan Teknik Lise sayesinde Isparta’daki kalifiye eleman sorunu da çözüme kavuşmuş olacak.

Teknik Lise’nin yapılacağı alanda Gül Petek Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı ile birlikte incelemelerde bulunan ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, temel atıldıktan sonra projenin 1.5 yıl gibi kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyerek şu bilgileri verdi:

‘’Şuan sanayicimizin, esnafımızın en büyük sorunu kalifiye eleman.
Göreve geldiğimiz gün Başkanımız Şükrü Başdeğirmen önderliğinde bu konuyu TOBB Başkanımızla görüştük, bize destek vereceklerini söyledi. Teknik lise projemizi tüm üyelerimizle istişare ettik. 17 meslek grubuyla toplantılar yaptık. Sonunda açılacak bölümleri belirledik. Başta mobilya, kozmetik, mermer, tekstil gibi bölümlerin açılması üzerinde duruldu. Bu bölümlerden mezun olacak öğrenciler yüksek öğretim eğitimine devam etmek isterse edecek istemezse işe yerleştirilecekler. Amacımız kalifiye eleman sorununu çözmek ve ilimizdeki işsizliğin önüne geçmek. İhale TOBB İkiz Kulelerde 18 Temmuz 2014 tarihinde davet usulü yapılacak ve daha sonra temelini atacağız. Temel attıktan sonra Teknik Lisemiz 1.5 yıl gibi kısa sürede tamamlanacak. Biz inanıyoruz ki Teknik lisemiz Türkiye’de örnek gösterilecek bir eğitim kurumu olacak. Şimdiden memleketimize hayırlı uğurlu olsun. “

ITSO’YA TEŞEKKÜR
Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, Teknik Lisesi’nin Gül Petek Sanayi Sitesi’ne yapılacak olmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi. Teknik Lisesi’nin Gül Petek Sanayi Sitesi’ne kazandırılmasına katkı sağlayan başta ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen olmak üzere tüm ITSO yöneticilerine teşekkür eden Boyacı, “Sanayide en büyük sorun kafileye eleman, Teknik Lisesi’nin yapılacağını duyunca hemen Sayın Başdeğirmen’le görüştük okulun Sanayi Sitemize yapılmasını talep ettik kendisi çok destek verdi, bizim en büyük sorunumuz olan kalifiye eleman sorunu Teknik Lisemiz sayesinde çözülecek. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum