Temel Atılıyor

Temel Atılıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2021 15:09
Temel Atılıyor

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde kurulan Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği aracılığıyla Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne kazandırılacak olan eğitim binasının temeli 6 Aralık Pazartesi günü atılacak. Belediye Başkanı ve Dernek Başkanı Başdeğirmen, “Okul binamızı Ispartalı vatandaşlarımız ve iş insanlarımızın katkılarıyla yapıyoruz. Bu bina üniversitemize Isparta’mızın bir hediyesi olacaktır” dedi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (ISUBÜ) fiziki yatırımlarını desteklemek amacıyla Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde Isparta Kent Hizmetleri Derneği kurulmuş ve Hızırbey Mahallesi’nde eski Kız Sağlık Kolejinin bulunduğu 7 bin metrekare alanda eğitim binası yapılması için harekete geçilmişti. Belediye Başkanı ve Dernek Başkanı Başdeğirmen ile ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler arasında mayıs ayında imzalanan protokolün ardından yer teslimi yapılarak, alanda çalışmalar başlamıştı. Hafriyat işlemlerinin tamamlandığı alanda 6 Aralık Pazartesi günü saat 15.00’da eğitim binasının temeli atılacak. 

Temel atma töreni öncesinde Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ile yönetimi, inşaat alanında incelemelerde bulundu. Alanı gezen Başkan Başdeğirmen ve Prof. Dr. Diler, çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, pazartesinin Isparta için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, eğitim binasının temelini atacakları için mutlu olduğunu söyledi. Yıllardır bekledikleri eski doğumevi hastanesi ve devlet hastanesinin üniversiteye tahsis edilmesinin ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in üniversiteye katkı için Isparta Kent Hizmetleri Derneği’ni kurduğuna değinen Prof. Dr. Diler, “Derneğimiz sayesinde üniversite eğitim binamızın temelini atacağız. Bu okul yaklaşık 7 bin metrekare alan üzerine kurulu olacak. Yaklaşık 5 bin öğrenci burada, 5 bin de eski devlet hastanesi bölgesinde olacak. Bu bölgeye 1,5-2 yıl içinde 10 bin öğrenci getireceğiz. İlk başlangıcını belediye başkanımız ve dernek başkanımız Şükrü Başdeğirmen beyin önderliğinde pazartesi günü halkımızla birlikte yapacağız. Üniversite olarak oldukça mutluyuz. Bir başka güzellik de bu binalar Isparta’nın eğitime ne kadar önem verdiğinin ispatı anlamında. Halkımızın katkılarıyla üniversite binamızı derneğimiz ve sayın başkanımızın girişimleriyle birlikte kazandırmış olacağız. Şimdiden Isparta’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de 6 Aralık Pazartesi günü saat 15.00’da okul binasının ilk betonunun döküleceğini belirtti. Eğitim binasını Ispartalı vatandaşlar ve iş insanlarının desteği ile yapacaklarını kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Amacımız üniversitenin ilk kıvılcımını Ispartalılar olarak bizim yakmamız. Burada belediye ile alakalı herhangi bir durum yoktur. Ben burada dernek başkanı olarak bulunuyorum. Kurmuş olduğumuz dernekle bu okulu bitirip, üniversitemize sunacağız. Isparta’mızın bir hediyesi olacaktır. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.