Terzilik Mesleğinin Geleceğini Göremiyorum

Isparta’nın tanınmış terzilerinden Sadullah Eker, mesleğine eskisi gibi bir talep olmadığı ve terziliğin geleceğini görmediğini söyledi.

Yayınlanma:
Terzilik Mesleğinin Geleceğini Göremiyorum

Isparta’nın tanınmış terzilerinden Sadullah Eker, mesleğine eskisi gibi bir talep olmadığı ve terziliğin geleceğini görmediğini söyledi. Terzi Eker: “İlerleyen zamanlarda terzi kıtlığı yaşanacak. Terzilik değer görmeyecek gibi. Hatta terzilik sanatı ölebilir” dedi.

Isparta’nın sevilen esnaflarından Çağrı Terzi sahibi Sadullah Eker, terzilik mesleği neden sevdiğini ve mesleğinin geleceğini anlattı.

Sadullah Eker, 12 yaşından bu yana terzilik yaptığını ve bu işten zevk aldığını belirterek “Bir gün beden eğitimi dersine annemin diktiği içlik pijamayla gitmiştim. Arkadaşlarım benimle dalga geçtiği için bende eve gidip onu şort yapmıştım. Öğretmenim ne ara gidip geldin çok marifetlisin dedi. O günden sonra benim terzilik hayalim yavaş yavaş gerçekleşti. 5. Sınıfı bitirdikten sonra büyüklerim beni bir iş sahibi yapmak istediler. Fakat kalçamdaki çıkıktan dolayı bir engellilik durumum var. Bu yüzden ağır bir iş olmasını istemediler ve anne mesleğim olan terziliği öğrenmemi talep ettiler. Beni bir atölyeye çırak olarak verdiler. Ben orada yavaş yavaş dikişi öğrenerek bu işe başladım. Bu işi zamanla iyice öğrendiğimde kendime dükkan açtım ve terzi ustası oldum” dedi.

“GÖMLEKLER SANKİ BENİMLE KONUŞUYOR”

Terzi Eker “Bu işi çok seviyorum ve yaşayarak, hissederek çalışıyorum. Kıyafet, gömlek, pantolon dikince çok mutlu oluyorum. İşim bitince elbiseleri karşıma alıp konuşuyorum. Diktiğim gömlekler sanki benimle konuşuyor. Dışarıdan gören belki yanlış anlıyordur ama bunu yapmak bana terapi gibi geliyor. Yaptığım işle gurur duyuyorum. Bu işi yaşadığım müddetçe yapmak istiyorum” Dedi.

Eker terzilik mesleğiyle ilgili; bu işe talep olmadığı terziliğin geleceğini görmediğini, ilerleyen zamanlarda terzi kıtlığı yaşanacağını, terziliğin değer görmediğini ve hatta terzilik sanatının ölebileceğini ifade etti. (Umut Demiral)

terzilik-mesleginin-gelecegini-goremiyorum-1-001.jpeg

terzilik-mesleginin-gelecegini-goremiyorum-3-001.jpeg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.