Teşvik Konusunda İyileştirme

Teşvik konusunda iyileştirme sağlandı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) Hazine Müsteşarlığı’na teşvik mevzuatı değişiklik önerilerini resmi yazıyla aktarmasının ardından ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2011 16:59
Teşvik Konusunda İyileştirme

Teşvik konusunda iyileştirme sağlandı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) Hazine Müsteşarlığı’na teşvik mevzuatı değişiklik önerilerini resmi yazıyla aktarmasının ardından Burdur, Antalya ve Isparta illerinde teşvikler konusunda iyileştirmeler sağlandı.

Bakanlar Kurulu, BAKA’nın önerilerini ele aldı ve ‘Medikal Tıbbi Aletler’, ‘İlaç’, ‘Kağıt ve Kağıt Ürünleri’ ‘Hava Taşıtları ve Motorlarının Bakım ve Onarımı’, ‘Makine ve Teçhizat İmalatı’ ve ‘Elektrikli Makine ve Cihazların İmalatı’ sektörleri, teşvik edilecek sektörler kapsamına alındı.

Aralık 2010’da sona eren sigorta primi işveren hisse desteği ile yeni yatırıma vergi indirimi uygulaması süresinin de 31 Aralık 2011’’e kadar uzatıldı. Genel teşvik sisteminde kapsamlı değişiklikler öngören Bakanlar Kurulu kararının yürürlüğe girdiğini açıklayan Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak, BAKA’nın önerdiği değişiklik taleplerinin büyük kısmının Hazine Müsteşarlığı tarafından uygun bulunduğunu Burdur, Isparta ve Antalya illerinde 6 yeni sektörün teşvik kapsamına alındığını belirtti.

Temmuz 2009’da yapılacak yatırımlar için sektörel ve bölgesel bazda yeni bir yapılanma getiren Genel Teşvik Sistemi, Hazine Müsteşarlığı tarafından uygulamaya konulduğunu 1,5 yıllık uygulama sonucunda yeni teşvik sisteminde bazı yenilemelere gidilmesi ihtiyacının ortaya çıkmasının ardından BAKA’nın Hazine Müsteşarlığı’na teşvik mevzuatı değişiklik önerilerini resmi yazıyla ilettiğini bildiren Vali Dr. Altıparmak, BAKA’nın Hazine Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunup, bölgemiz milletvekillerinden de konu hakkında destek talep ettiğini söyledi.

BAKA’nın çalışmalarının sonucunda Bakanlar Kurulu’nun 14 Nisan 2011’de genel teşvik sisteminde kapsamlı değişiklikler öngören kararında, önerilen değişiklik taleplerinin büyük bir kısmının uygun bulunduğunu kaydeden Vali Dr. Altıparmak, “BAKA bu şekilde bölgemizdeki yatırım ortamının iyileştirilmesine katkı sağlamış, ayrıca bölgemizdeki yatırımcıların teşvikler alanında yaşadığı sorunların ilgili mercilere iletilmesi konusunda ‘köprü görevi’ görmüştür” dedi.

BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Dr. Altıparmak, Burdur, Antalya ve Isparta’yı kapsayan BAKA Bölgesi’nde ‘Medikal tıbbi aletler’, ‘İlaç’, ‘Kağıt ve Kağıt Ürünleri’ ‘Hava Taşıtları ve Motorlarının Bakım ve Onarımı’, ‘Makine ve Teçhizat İmalatı’ ve ‘Elektrikli Makine ve Cihazların İmalatı’ sektörleri teşvik edilecek sektörler listesine eklendiğini, BAKA önerilerinden 31 Aralık 2010’da sona eren sigorta primi işveren hissesi desteğinin süresinin uzatılmasının da kabul görüp 31 Aralık 2011’e kadar uzatıldığını, 31 Aralık 2010’da yatırıma başlanması kaydıyla daha avantajlı kurumlar vergisi indirimi uygulamasında yaşanan sorunların giderilmesi önerisinin de kısmen kabul edilerek 31 Aralık 2011’e kadar yatırıma başlanılması durumunda yeni yatırıma katkı oranı %30 yerine %25 olarak belirlendiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.