THK'dan Model Uçak Kursu

Türk Hava Kurumu (THK) Isparta Şube Başkanı M. Zafer Çağlar, herkesi model uçak yapımı kursuna katılmaya çağırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2011 15:02
THK'dan Model Uçak Kursu

Türk Hava Kurumu (THK) Isparta Şube Başkanı M. Zafer Çağlar, herkesi model uçak yapımı kursuna katılmaya çağırdı.
    
THK Isparta Şubesi'nin yarı yıl tatili kapsamında açtığı model uçak yapımı kursunda başarılı olan 25 öğrenci sertifikasını aldı. Şube Başkanı Çağlar, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, bu yılın ilk model uçak yapımı kursunu tamamladıklarını bildirdi. Kursun, okulların yarı yıl tatilinde yapılmasından dolayı öğrencileri kapsadığını aktaran Çağlar, kursu birer haftalık iki dönem halinde düzenlediklerini söyledi. Kursların ücretsiz olduğunu ve isteyen herkesin katılabileceğini dile getiren Çağlar, ''Model uçak yapımı kursuna 11 yaşından gün almış herkes katılabiliyor, hatta dede-torun da kurslarımızda yer alıyor'' diye konuştu.
    
Kursların sadece tatillerde değil, 10 kişilik gruplar halinde her dönem açılabildiğini vurgulayan Çağlar, fiziki altyapıya ve yeterli eğitmenlere sahip olduklarını, talep olduğu takdirde kurs düzenleyebileceklerini bildirdi.
    
-''THK SADECE DERİ TOPLAMIYOR''-
Türk Hava Kurumu'nun sadece deri toplamadığını, bu tür sosyal etkinliklerle özellikle gençlere havacılığı sevdirdiğini kaydeden Çağlar, şöyle devam etti: ''Bu kursun en önemli özelliği çocukların el becerilerini geliştirmesine, zeka düzeylerinin artmasına katkıda bulunmak. Yapıştırıcı malzeme, zımpara, bıçak kullanıyorlar el becerilerini artırıyorlar, bunları bir model üzerinde yaptıkları için de yaratıcı zekalarını geliştiriyorlar'' dedi.
    
Çağlar, kurslar sayesinde öğrencilerin boş vakitlerini de en iyi şekilde geçirdiklerini ve hatta pilot, paraşütçülük gibi mesleklere de ilgi duymaya başladıklarını aktardı.
    
Türk Hava Kurumu'nun fitre, zekat ve deri gelirlerinden elde ettiği yüzde 60'lık kısmını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, Kızılay'a, Çocuk Yetiştirme Yurdu'na verdiklerini söyleyen Zafer Çağlar, yüzde 40'lık kısmı ile de havacılık faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum