Tıbbi Aromatik Bitkiler Sektör Analizi Yapıldı

Tıbbi Aromatik Bitkiler Sektör Analizi Yapıldı

Yayınlanma:
Tıbbi Aromatik Bitkiler Sektör Analizi Yapıldı

Son yıllarda Ispartalı yatırımcıların da önemsemeye başladığı ‘Tıbbi Aromatik Bitkiler’ sektöründe olumlu adımlar atılmaya başlandı. Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tıbbi Aromatik Bitkiler Sektör Analizi toplantısı düzenlendi.

Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Isparta’da Tıbbi Aromatik Bitkiler Sektöründe Üretim, Satış, İhracat konularında yaşanan problemlere çözüm için adımlar atmaya devam ediyor. Kentte faaliyet gösteren Tıbbi Aromatik Bitkiler işleyen firmaların ihtiyacı olan bitkilerin tespit edilerek Isparta’da yetişebilecek olanlarının yaygınlaştırılması ve çiftçilerin gelir kaleminin çeşitlendirilmesi amacıyla Tıbbi Aromatik Bitkiler Sektör Analizi toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Telci, Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Murat Dolunay, İl Müdür Yardımcısı Uğur Turgut, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fatma Kurt Aydın, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Teknik Müdür Yardımcısı İsmail Demirtaş, teknik personeller ve birçok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

İl Müdürü Enver Murat Dolunay açılış konuşmasında Isparta’nın Tıbbi Aromatik Bitkilerdeki Potansiyeli ve Toplantının amacı hakkında bilgi vererek, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği projelerine büyük destek verdiklerini, İl Müdürlüğü olarak da üreticilerimize çeşitli alanlarda düzenlenen eğitimlerle, sektörün gelişimine katkı sağlamak amacıyla projeler yaptıklarını dile getirdi.
Dolunay, “Bu bağlamda Bakanlığımız desteğiyle Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor programı kapsamında, İl Müdürlüğümüz ve Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan "Doğadan Bir Demet; Nane, Ekinezya, Lippia, Melisa" Yayım projesi ile İlimizin 4 ayrı noktasında Nane, Lippia, Ekinezya ve Melisa Deneme alanları oluşturarak üretiminden pazarlanmasına kadar üreticilerimize destek olarak sektörün hem gelişmesine hem de çeşitlenmesine katkı sağlamaktadır” bilgisini verdi.
Toplantıda Sektör Paydaşlarının sorunları ve bu sorunlara bulunabilecek çözüm önerileri, ayrıca Isparta’ya uyum sağlayabilecek yeni ve sektörün ihtiyacı olan tıbbi aromatik bitkilerin üretimi noktasında istişarelerde bulunuldu.

Sektörün ihtiyaçları konusunda da bilgi alışverişinde bulunulan toplantıda, bu şekilde bir araya gelmelerin daha sık yapılarak sektör ve kamu işbirliği neticesinde Isparta açısından güzel sonuçların ortaya çıkması temennisiyle toplantı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.