Tıp Fakültesinde Hekimler Yarın İş Bırakacak

Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Dr. B. İlker Büyükyavuz, 31 Ocak Pazartesi günü SDÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin bir günlük iş bırakma eyleminde bulunacağını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2011 15:32
Tıp Fakültesinde Hekimler Yarın İş Bırakacak

Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Dr. B. İlker Büyükyavuz, 31 Ocak Pazartesi günü Türkiye genelinde üniversite hastanelerinde uygulanmaya başlanacak olan performans sistemini protesto etmek amacıyla SDÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin bir günlük iş bırakma eyleminde bulunacağını bildirdi.

Düzenlediği basın toplantısında gün boyu devam edecek eylem süresince hiçbir hastanın mağdur edilmeyeceğini kaydeden Büyükyavuz, “Bu eylemi performans sistemi ile halkımızın daha çok mağdur olmaması için yapacağız” açıklamasında bulundu.

HASTALARIN KAFALARINDA BONUS PUANLAR YOK

Bir günlük iş bırakma eyleminin Türk Tabipleri Birliği ile tüm tıp fakülteleri öğretim üyelerinin katılımıyla yurt çapında yapılacağını açıklayan Dr. Büyükyavuz, uygulanmaya başlayacak sisteminin tıp fakültelerinde eğitimi ve hastaların tedavilerini sekteye uğratacak bir finans yöntemi olduğunu iddia etti. Büyükyavuz, “Biz sağlığın kutsallığına inanıyoruz. Sağlık, hiçbir şekilde parayla ölçülebilecek bir meta değildir. Hastalar kafalarında bonus puanlar yazan birer eşya değiller. Dolayısıyla performans sisteminin tababete aykırı olduğuna inanıyoruz” ifadesini kullandı.

HALKI NE YÖNDE ETKİLEYECEK?

Performans kaygısı taşıyan bir öğretim üyesinin öğrencilerine ve hastalarına yararlı olamayacağını savunan Büyükyavuz, “Öğrenciler de fakülteyi, asistanlar da ihtisaslarını bitirip yine halka hizmet verecekler. Dolayısıyla halka hizmet bir şekilde engellenmiş olacak” diye konuştu.

DOKTORLAR DAHA KOLAY HASTALARI SEÇECEKLER

Sistemin fakülte hastanelerinde öğretim üyelerinin verdiği hizmeti ücretlendirme yönetimi olduğunu iddia eden Tabip Odası Başkanı Büyükyavuz, “Performans sistemi bir hastaya ayrılan zamanı veya bir hastanın durumunun çok karmaşık olmasıyla ilgilenmiyor. Performans sistemi sadece tıp fakültelerinde yapılan hizmetin ücretini değerlendiriyor. Örneğin; çok kötü bir karın problemiyle gelip ameliyat edilen bir hastayla, apandisit gibi daha kolay bir ameliyatın puanı aynı oluyor. Bu sistem maalesef öğretim üyelerini ve hekimleri karmaşık hastalardan kaçmaya ve daha kolay hastalarla uğraşmaya itecek. Bu da halkımıza zarar verecek” öngöründe bulundu.

GÜN BOYU DEVAM EDECEK

Öte yandan eylemin gün boyu devam edeceğini bildiren Büyükyavuz, 31 Ocak Pazartesi günü saat 13.30’da SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Poliklinikler önünde bir basın açıklaması yapılacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.