TKDK’dan Sarıidris’te Balcılara Tanıtım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü 7. çağrı dönemine yönelik tanıtım toplantılarına başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2012 12:22
TKDK’dan Sarıidris’te Balcılara Tanıtım

Sarıidris Kasabasında yapılan tanıtım toplantısında özellikle Mikro İşletmelerin Desteklenmesi başlığı altında verilecek balcılık konusu işlendi.

TKDK desteklerinden daha geniş halk kitlelerinin haberdar edilmesi amacıyla bir dizi çalışma düzenlenecek. Bu çalışma kapsamında TKDK tarafından önümüzdeki dönemde verilecek destekleri duyurmak için toplantılar planlandı.

Planlanan toplantıların ilki Çarşamba gecesi Eğirdir İlçesi Sarıidris kasabasında yapıldı. TKDK ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelinin katılımıyla düzenlenen toplantıya Ramazan ayı münasebetiyle kasaba halkının isteği doğrultusunda teravih namazı sonrası başlandı.

Toplantıda, kasabada gelişmekte olan arıcılık sektöründeki destekler katılımcıların ilgisini çekti. Konu hakkında birçok soru soran katılımcılar detaylı bilgi aldılar. Arıcılık yapısı itibarıyla teknik anlamda karmaşık makine ve ekipman içermediğinden ve inşaat yapma zorunluluğu bulunmadığından proje hazırlığının da daha kolay olduğunun altını çizen TKDK yetkilileri arıcılıkla uğraşan ya da uğraşmak isteyen herkesi koordinatörlüğe beklediklerini dile getirdiler.

Yedinci Başvuru Döneminde Desteklenecek Sektörler Yedinci çağrı dönemi için resmi takvim açıklanmamakla birlikte 2012 yılı Eylül Ayı itibarıyla çağrıya çıkılması ve Ekim Ayında da başvuruların alınması bekleniyor. Yedinci çağrı döneminde desteklenecek sektörler ise şöyle: Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım, Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, Tıbbi ve aromatik bitkiler, süs bitkileri, arıcılık, Yerel ürünler, el sanatları, Kırsal Turizm, Kültür balıkçılığının geliştirilmesi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.