TOKİ’de Verdiğimiz SÖZÜ TUTUYORUZ

Hedef 5 Bin Konut… Haziran’da Şantiye Kuruluyor…

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2020 08:58
TOKİ’de Verdiğimiz  SÖZÜ TUTUYORUZ

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, partisinin Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı’nda belediye hizmetlerini anlattı. Başdeğirmen, göreve gelirken verdikleri 5 bin TOKİ konutu ile ilgili Ankara temaslarını da anlatarak, “TEKİ Başkanımızla görüştük. Projelerimizi ilettik. Haziran’da şantiye kuruluyor” dedi. 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, partisinin Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı’nda Isparta’nın TOKİ sürecine ilişkin değerlendirmeler yaptı. 

Seçim öncesinde vatandaşların en önemli taleplerinde liste başında yer alan dar gelirli vatandaşlar için TOKİ konutları taleplerini ivedilikle değerlendirdiklerini anlatan Başdeğirmen, 5 bin konut yapacaklarını söyledi. Ankara’da TOKİ Başkanı ile görüştüğünü anlatan Başdeğirmen, “Sosyal konut projelerimiz onaylandı. Haziran ayında şantiye kurulacak” dedi. 

 

Partisinin Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Başdeğirmen, “Biz göreve geldiğimizde en çok sorulan sorulardan birisi de sosyal konut meselesi idi. Bakın TOKİ evleri konusunda Isparta’da son 10 yılda bir tane dahi sosyal konut olmamış, yapılmamış. İnsanlarımız bunun ihtiyacını belirtti. Bu doğrultuda ilk etapta 300 konutun kura çekilişini yaptık. Aynı yerde 700 tane daha konut yapacağız. Böylece konut sayısını bin konuta çıkardık. Beş yılda 1500 konut da eski Gülkent Hastanesinin olduğu yere yapacağız. Böylece görev süremiz olan 5 yılda 2 bin 500 konutu yapmış olacağız. Konuyu Bakanımıza söyledik kabul etti. Ertesi günü işlemlere başlayarak eski Gülkent Hastanesinin olduğu alan olan 36 bin m2 arazinin tapusu bize gönderildi. Bizde aldık TOKİ’ye devrettik. Toplamda verdiğimiz söz 5 bin konuttur ve bu konutları yapacağız. Geçtiğimiz hafta TOKİ Başkanıyla görüştük. Sosyal konut projemizi ilettik ve onaylandı. Haziran ayı gibi şantiye kurulacak” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.