TÖMER' in Standına Büyük İlgi

16 üniversitenin paydaşlığında hazırlanan ve SDÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen GÜNKAF Kariyer Fuarına ilgi büyük oldu. 250’yi aşkın kamu ve özel sektör kurumu ile 40 bine yakın öğrencinin katıldığı fuar iki gün devam etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2022 15:33
TÖMER' in Standına Büyük İlgi

 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Isparta, Burdur, Antalya, Afyonkarahisar, Karaman ve Konya illerinden 16 üniversitenin paydaşlığında hazırlanan ve SDÜ’nün  ev sahipliğinde gerçekleştirilen GÜNKAF Kariyer Fuarına ilgi büyük oldu. 250’yi aşkın kamu ve özel sektör kurumu ile 40 bine yakın öğrencinin katıldığı fuar iki gün devam etti.

SDÜ TÖMER’DE STANT AÇTI

SDÜ Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte çok sayıda resmi ve özel kurum ve kuruluş stant açtı. Kısa adı TÖMER olan SDÜ Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’de sözkonusu fuarda stant açtı.

Çok sayıda öğrencinin ziyaret ederek TÖMER Öğrenci İşleri Sorumlusu ve Stand görevlisi Ali Akay’dan, yabancı dil eğitimi ile ilgili bilgiler aldığı stantta Ekim ayında açılması planlanan yabancı dil eğitim kurslarına ön başvurular da alındı. Akay, yüzlerce öğrencinin kurs için ön başvuruda bulunduğunu belirtirken iki gün açık kalan standa ilginin çok yoğun olduğunu ifade etti. 

Konuyla ilgili bilgi aldığımız SDÜ Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Selami Turan’da, Merkez olarak hem yurt dışından İlimize gelen Üniversite öğrencilerine Türkçe  uyum eğitimleri verdiklerini hem de kendi öğrencilerine yönelik İngilizce, Arapça, Çince Rusça ve Farsça gibi  diller de dil eğitim kursları düzenlediklerini ifade etti.

Turan, “Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (SDÜTÖMER), bir yandan Türkiye dışındaki akraba topluluklar ve Türk Cumhuriyetleri mensupları ile yabancılara Türkçe öğretimi verirken bir yandan da Osmanlı Türkçesi, İngilizce, Arapça ve Farsça gibi diğer dillerde kurslar düzenleyerek hem SDÜmensuplarına hem de Isparta ve bölge halkına yeni bir dil öğrenme fırsatı sunmaktadır.Merkezimizde yurt dışından gelen yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe uyum dersleri veriyoruz. Daha sonra yeterliliklerini alan bu öğrenciler kazandıkları bölümlere gidebiliyorlar. Ayrıca çeşitli dönemlerde Merkezimizde İngilizce, Çince, Arapça, Farsça branşlarında herkese açık yabancı dil eğitim kursları düzenliyoruz, Bahar Yarı Yılı çerçevesinde 3 Mart’ta  başlayan bu kurslarımız halen devam etmektedir.Ekim ayında açacağımız kurslara ise ön başvuruları almaktayız. Kariyer Günleri kapsamında düzenlenen fuarda açtığımız standda çok sayıda ön başvuru alınmış durumda, bunlardan kurslarımıza katılmak isteyenler arasında seviye belirleme sınavları yapacağız ve herkesin seviyesine göre grupları belirlemiş olacağız” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.